Boekige Blogs

Leesdoel 2021 en TBR januari

Howdy!
Ten eerste gelukkig Nieuw Jaar!
Ik hoop -heel cliché- dat 2021 een beter jaar wordt dan 2020. Ik heb er in ieder geval grote plannen voor.
Een van die dingen is -nóg- meer lezen dan in 2020. Ik moet namelijk iets opbiechten. Op moment van schrijven heb ik 183 ongelezen boeken in mijn studentenkamertje liggen. Vier boekenkasten en een keukenkarretje vol, en ik blijf maar meer kopen.

Voor 2021 heb ik dan ook twee strenge regels opgesteld.
1. Geen nieuwe boeken meer kopen tot ik onder de 150 ongelezen boeken zit.
2. Minstens 115 boeken lezen.

Nu kun je je afvragen waar dat getal vandaan komt, want het is nogal specifiek. Ik kocht voor 2021 de Always Fully Booked lees planner. Een prachtige planner waar ik naar hartelust mijn lezen kan bijhouden, waar leuke challenges in staan en waar ik overzichtelijk recensies in kan zetten.
Nu is er in de planner ruimte voor 115 recensies, omdat ik van nature nogal een strebertje ben wil ik heel graag de hele planner vol maken. Het lijkt me namelijk geweldig om aan het einde van het jaar een mooi overzicht te hebben van alle boeken die ik las.

Dat komt neer op nét iets meer dan twee boeken per week, lijkt me niet onmogelijk, zeker als ik weer meer gebruik maak van mijn Storytel abonnement, want nu luister ik eigenlijk alleen maar Harry Potter als ik niet kan slapen.
Nu is de planner helaas nog niet binnen – iets met overbelasting van de post – maar daardoor heb ik wel lekker iets om naar uit te kijken. Zodra hij binnen is zal ik er een blogpost over schrijven en er iets meer over vertellen.

In 2020 her-ontdekte ik mijn liefde voor lezen, dus ik heb er het volste vertrouwen in dat ik de 115 ga halen. Aan het begin van het jaar leek 50 heel veel, maar dat haalde ik redelijk gemakkelijk, iets meer dan het dubbele moet dan ook wel lukken.
Ik heb een korte lijst met boeken die ik wél mag kopen, ondanks mijn Book Buying Ban. Onder andere het nieuwe boek van Casey Mcquiston -dat in de zomer uitkomt- en Rise of the Sun van Leah Johnson. Maar voor de rest mag ik van mezelf géén nieuwe boeken kopen, al weet ik niet hoe goed ik me daar aan ga houden. Er zijn altijd boeken waar ik nieuwsgierig naar ben. Maar ik ga mijn best doen.

Ik heb er voor gekozen om wel weer een TBR te maken. Ik vond het heel fijn om een tijdje te lezen waar ik zin in had, maar ik merk dat ik een beetje houvast ook wel fijn vind. 
Ik wil dit jaar vooral veel series lezen, ik heb er veel te veel en ze staan vaak ook al véél te lang in de kast. Ik ga daarom elke maand één serie lezen en daarnaast een aantal standalones. Ik heb voor januari zes boeken gekozen. Dat is minder dan de ongeveer 9 die ik er per maand moet gaan lezen, maar op deze manier heb ik nog wat vrijheid om er ‘spontaan’ eentje te pakken.

Om te beginnen is er De Ijzige verloofde van  Christelle Dabos, het eerste deel in de spiegelpassante serie. Het boek verteld het verhaal van Ophelia, die een unieke gaven heeft waardoor ze de geschiedenis van voorwerpen kan lezen en door spiegels kan reizen. Ze heeft een rustig leventje totdat ze wordt uitgehuwelijkt aan Thorn en gedwongen is om hem te volgen naar Pool, waar niemand te vertrouwen is.
Nu hoor ik je misschien denken, ‘hé, was dat niet het boek dat je in augustus bij de bibliotheek had geleend?’
Ja, dat is inderdaad dat boek en nee, ik heb m nog steeds niet gelezen. Ik heb hem eind september maar terug gebracht omdat ik er niet aan toe kwam, een tijdje geleden heb ik hem opnieuw geleend om een tweede poging te doen. 

Verder wil ik ook Where are the Children? van Mary Higgins Clark lezen.
Het boek gaat over Nancy Harmon. Ze is jaren geleden op tragische wijze haar twee kinderen verloren, de schuld werd haar in de schoenen geschoven. Ze heeft die beschuldigingen van zich afgezet, heeft haar identiteit veranderd en is verhuisd. Nancy wordt gezegend met twee kinderen uit haar nieuwe huwelijk en alles lijkt haar voor de wind te gaan. Maar dan zijn haar dochter en zoon ineens verdwenen en begint de nachtmerrie opnieuw…Ook dit is een boek dat ik eigenlijk afgelopen jaar al wilde lezen, maar het liep allemaal een beetje anders dan ik wilde.

Als eerste serie van het jaar heb ik gekozen voor de a Court of Thorns and Roses serie van Sarah J. Maas. Dit is een serie waar ik al meerdere malen aan begonnen ben, maar op een of andere manier ben ik nooit verder gekomen dan het eerste boek. Nu het vijfde boek dit jaar uitkomt lijkt het me hoog tijd dat ik de héle serie ga lezen.
De serie gaat over Feyre. Als ze op een dag uit pure wanhoop een wolf dood – die geen wolf blijkt te zijn maar een fearie- wordt ze meegenomen naar het magische land Prythian. Er heerst een vloek over dit land en Feyre doet alles in haar macht om die te stoppen.
De serie is mega populair en over het algemeen goed beoordeeld, ik heb dus hoge verwachtingen van de serie. Het eerste boek – dat ik wel al een keer gelezen heb- vond ik een leuk boek, dus ik hoop dat de rest van de serie ook zo goed blijft.

Ik heb super veel zin in om al deze boeken te lezen komende maand!
Heb jij ook een leesdoel opgesteld voor komend jaar? Laat het me weten!

So long, 
Nina

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: