Boekige Blogs

Reading Rush 2020, TBR

Howdy!

Maandag is het weer zo ver, de Reading Rush!
Een week waarin we worden uitgedaagd om zeven boeken te lezen die passen bij een bepaalde challenge, ook wel promts genoemd.
Vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan met de Reading Rush en ik vond dat zó leuk dat ik dat dit jaar weer ga doen. Vandaag deel ik dan ook mijn TBR, to be read, voor de Reading Rush van 2020.

De prompts
De organisatie van de Reading Rush, Ariel en Realeen, hebben dit jaar weer een aantal super leuke challenges bedacht. Van wat er ik er van begrepen heb mag je ook prompts met elkaar combineren, echte ga ik zelf voor elke prompt één boek lezen. Dit wordt een uitdaging, want ik moet van de zeven dagen vier avonden werken, maar we zien wel hoever ik kom.

De prompts zijn de volgende;
1. Lees een boek diens cover past bij de kleur van je birthstone.
2. Lees een boek dat begint met het woord The.
3. Lees een boek dat een film inspireerde die je al gezien hebt.
4. Lees het eerste boek dat je aanraakt.
5. Lees een boek buiten je huis.
6. Lees een boek in een genre waar je meer van wilt lezen.
7. Lees een boek dat op een ander continent plaats vind dan waar je woont.

Welke boeken ga ik lezen?
Voor de eerste prompt ga ik Strange the Dreamer van Laini Taylor lezen. Dit boek heeft namelijk een blauwe cover wat perfect past bij mijn birthstone, de saffier.
Het boek gaat over Lazlo Strange die geobsedeerd is met de mysterieuze stad Weep. Als hij een groep krijgers uit Weep zijn hulp nodig heeft grijpt hij de kans om opzoek te gaan naar de stad die al tweehonderd jaar gescheiden leeft van de rest van de wereld.

Voor de tweede prompt was het nogal lastig om een boek te vinden, ik heb niet veel boeken die met dat lidwoord beginnen. Gelukkig realiseerde ik me dat ik The Hate You Give van Angie Thomas al een tijdje ongelezen in mijn kast heb liggen. Ik wil dit boek al een tijdje lezen, ik ben er zelfs ooit in begonnen, maar op een of andere manier is het er nooit van gekomen.
Gezien de huidige politieke situatie probeer ik meer boeken van zwarte auteurs te lezen -ik raad je You Should See Me In a Crow van harte aan- om op mijn eigen manier een steentje bij te dragen.  
The Hate You Give vertelt het verhaal van Starr. Haar beste vriend Khalil wordt voor haar ogen doodgeschoten door een witte politie agent terwijl hij niets gedaan heeft. Starr probeert zich te herpakken, maar in een samenleving vol racisme en ongelijkheid gaat dat extreem lastig.
Mocht je geïnteresseerd zijn in dit boek, het is momenteel voor een leuk prijsje, 9 euro, te koop bij bol.com. Of ga even kijken in de lokale boekhandel.

Voor de derde prompt ga ik Every Day van David Levithan lezen. Ik zag de film namelijk een paar jaar geleden in de bioscoop. Ondanks het feit dat de film een grote tegenvaller was, iets met queerbaiting en zo, ben ik toch heel erg benieuwd naar het boek.
Every Day gaat over A, die elke dag in een ander lichaam wakker wordt en elke dag een ander leven heeft. A heeft een aantal regels opgesteld, hij mag niet opvallen, zich nergens mee bemoeien en zich aan niemand hechten. Dat gaat allemaal prima, tot hij Rhiannon ontmoet…

Voor de vierde prompt ben ik met mijn ogen dicht langs mijn boekenkast gelopen en heb ik Extremely Loud and Incredibly Close van Jonathan Safran Foer gepakt. Het boek gaat over de negen jarige Oskar die zijn vader verloren is bij de aanslagen op 11 september 2001. Wanneer hij in de kast van zijn vader een sleutel vindt begint Oskar een zoektocht door de hele stad New York waarbij hij in aanraking komt met vreemde mensen en een interessante geschiedenis.

Schildpadden tot in het oneindige

Voor de vijfde prompt ga ik Schildpadden tot in het oneindige van John Green lezen. Ik ben een grote fan van het werk van Green, maar tot mijn verbazing kwam ik tot de ontdekking dat ik deze nog niet gelezen heb. Ik ben van plan om dit boek heerlijk in het park om de hoek te gaan lezen.
Het boek gaat over Aza Holmes die last heeft van dwangstoornissen. Als haar beste vriendin Daisy haar meeneemt op jacht naar de verdwenen multimiljonair Russel Pickett blijft haar leven vreemde wendingen nemen.

Voor de zesde prompt ga ik Muse of Nightmares lezen, dit boek is net als Strange the Dreamer geschreven door Laini Taylor en is het vervolg op de laatstgenoemde. Ik vond de Reading Rush een perfect moment om deze duologie eindelijk eens te lezen. Omdat beide boeken fantasy boeken zijn passen ze eigenlijk allebei heel mooi bij deze challenge. Ik wil namelijk echt meer fantasy gaan lezen en deze boeken lijken me een prachtig begin.

Voor de laatste prompt ga ik Verdwenen van Tara Altebrando lezen. Dit boek speel zich namelijk af in de Verenigde Staten. Ik heb dit boek al sinds 2016 op mijn boekenplank staan, dus het is hoogtijd dat ik er eens aan ga beginnen.
Verdwenen verteld het verhaal over Avery. Elf jaar geleden verdwenen in haar dorp zes kinderen, waaronder haar broer Max. Op een dag keren er vijf terug, zonder enige herinnering met wat er gebeurd is. Maar Max is nog altijd spoorloos….

Ben je geïnteresseerd in de Reading Rush? Handige informatie vind je hier: https://www.thereadingrush.com/

So long,
Nina

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: