Boekige Blogs

TBR Augustus

Howdy!
Juli was over het algemeen niet een hele sterke leesmaand, mijn doel van 100 is nog niet bereikt, – momenteel zit ik op 93 – en ik heb mijn TBR weer eens niet gehaald.
Maar goed, ik heb wel lekker veel gewerkt én ben bezig met het opstarten van mijn eigen onderneming, dus ik neem mijzelf niets kwalijk.

Nu heb ik volgende week lekker een weekje vrij, dus misschien dat ik na 22 jaar eindelijk eens een TBR kan voltooien. Dus hier is mijn lijst voor augustus. Ik laat mijn TBR trouwens tegenwoordig kiezen door mijn Insta volgers, waardoor ik ook boeken lees waar ik anders niet aan toe zou komen.

Drakengif – Peter Straub
Drakengif is een boek dat ik een tijdje geleden van mijn moeder heb geadopteerd toen ze haar Stephen King boeken weg wilde doen. Deze stond er ook tussen en heb ik liefdevol opgevangen.
In dit boek volgen we een klein plattelandsdorpje waar het een en het ander niet pluis is. Hampstead gaat gebukt onder de dreiging van een draak die al eeuwen het dorp teistert, en nu is hij terug….

Ik kijk in alle eerlijkheid niet echt heel erg uit naar dit boek, maar het is misschien wel eens tijd dat ik me iets meer ga verdiepen in al mijn geadopteerde boeken. Het is wel een lekker dik boek met hele kleine letters, dus ik ben er wel even zoet mee.

Fahrenheit 451 – Ray Bradbury
In deze moderne klassieker zijn boeken verboden. Guy Montag is een brandweerman, hij verbrand boeken. Maar nadat zijn vrouw een zelfmoordpoging doet beginnen zijn overtuigingen te wankelen. Montag gaat boeken verstoppen, met gevaar voor eigen leven….

Ik heb veel goede verhalen gehoord over dit boek en ik wil meer klassiekers gaan lezen, ik heb er dan ook echt zin in. Hij is niet heel erg dik, dus ik hoop hem in een dag of twee uit te hebben!


Het Pauperparadijs – Suzanna Jansen
Als geschiedenisstudent lees ik verrassend weinig geschiedenisboeken, ik was dan ook erg blij dat deze op mijn TBR beland is. In dit boek verdiept Jansen zich in haar familie, hun tijd in het heropvoeding experiment in Veenhuizen en de tijd daarna.

Ik heb mijn colleges over Veenhuizen altijd erg interessant gevonden – het was een van de weinige onderwerpen waar ik alle vragen goed had op het tentamen – dus ik wil me er graag meer in verdiepen. Ik wil ook echt meer geschiedenisboeken lezen, ik heb tenslotte een hele kast vol.LET OP, HET VOLGENDE ONDERDEEL BEVAT SPOILERS VOOR SEIZOEN 3 VAN STRANGER THINGS

Rebel Robin – A.R Capetta
Nu we al een tijdje zitten te wachten op seizoen 4 van Stranger Things smacht ik naar meer materiaal over Hawkins. Dus toen Rebel Robin verscheen heb ik hem meteen in huis gehaald – ik heb er zelfs mijn book-buying ban voor verbroken.
Robin is vastbesloten om niet te veel op te vallen, ze wil gewoon haar ding doen en hopen dat niemand door heeft dat ze een slechte permanent heeft laten zetten. Maar er is een ding wat niet past bij Robins ‘niet opvallen’ regel, Robin valt op meisjes.
Hoe kan Robin zichzelf zijn in een klein stadje als Hawkins?

Fuck, ik heb zelden zo hard uitgekeken naar een boek. Robin is mijn favoriete Stranger Things personage, dus het feit dat er nu een boek over haar is maakt me zo blij! Ik wil binnenkort Stranger Things herkijken, dus het boek lezen is de perfecte voorbereiding!

EINDE SPOILERS

Beautiful Broken Things – Sara Barnhard
Ik heb een zwak voor boeken met groene covers, dus ik kan niet wachten om deze vanuit mijn TBR karretje te kunnen verplaatsen naar mijn kast.
We volgen Caddy en Rosie, die onafscheidelijk zijn. Maar dan komt Suzanne in hun leven. Caddy realiseert zich hoe leuk het kan zijn om dingen te doen die niet mogen, maar daarin verliest ze zichzelf én haar vriendschap met Rosie. En Suzanne heeft geheimen die alles kapot kunnen maken.

Ik heb zo veel zin in een YA-Contemporary! Ik heb vooral veel fantasy gelezen de laatste tijd dus ik kan niet wachten om weer lekker in een YA te duiken.

Het Juvenalis Dilemma
Ik heb nog net niet staan springen toen dit boek op mijn lijstje kwam. Ik ben dol op Dan Brown en heb de Robert Langdon serie verslonden.
De supercomputer an de NSA werkt niet meer en Susan Fletcher wordt opgetrommeld om het probleem op te lossen. De NSA blijkt gechanteerd te worden en het dreigt compleet uit de hand te lopen, terroristen en criminelen liggen op de loer. Fletcher raakt gevangen in een web van leugens, verraad en ondergrondse bunkers.

Ohh ik heb al zo lang geen lekkere sci-fi/mystery meer gelezen! Dan Brown schrijft zo lekker weg en ik kan niet wachten om me weer compleet te laten verbazen door zijn werk!

Opgewekt naar de eindstreep – Hendrik Groen
Ik heb een gigantische zwakke plek voor Hendrik Groen. De TV-serie was geweldig en de eerste twee boeken waren zo leuk!
Dus toen ik Opgewekt naar de eindstreep voor 7 euro vond bij de Intratuin heb ik hem meteen in mijn mandje gelegd. In het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen is Hendrik inmiddels 90 en verhuist naar Bergen aan Zee. De Oud-Maar-Niet-Dood-Club is uit elkaar gevallen en er is weinig om naar uit te kijken. Hendrik merkt dat hij echt oud begint te worden, hij raakt het overzicht steeds vaker kwijt en besluit nogmaals een dagboek bij te houden om meer grip op zijn wereld te krijgen en zo toch nog opgewekt naar de eindstreep te gaan.

Ik ben momenteel de andere twee Hendrik Groen boeken aan het luisteren, gewoon om er weer lekker in te komen. Ik kan niet wachten om meer over Hendrik te lezen en me voor de laatste keer te bescheuren om zijn belevenissen!


Het is weer eens een flinke lijst, maar misschien lukt het me zowaar een keertje om alles te lezen.
We zien het wel haha

So long,
Nina

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: