Boekrecensies

Boekrecensie: Vuurbloed, Twaalf en het Bevroren Bos🐄🐄🐄

Howdy!
De laatste tijd lees ik steeds meer Middle Grade boeken, dus toen Harper Collins vroeg of ik Vuurbloed wilde lezen had ik gelijk interesse, vandaag vertel ik jullie daar meer over!

Algemene Informatie
Vuurbloed is geschreven door Aisling Fowler. Het boek heeft 382 bladzijdes en is (in vertaling door Maren Mostert) uitgeven door Harper Collins in September 2021.
Het boek valt binnen het genre Fantasy Middle Grade en wordt verteld uit een auctoriaal perspectief. Het is het eerste deel in van de Vuurbloed serie.

Vuurbloed is het eerste deel in een nieuwe fantasy trilogie.
In het boek volgen we Twaalf, ze heeft een eed afgelegd om leerling-jager. Daarvoor heeft ze haar naam en verleden moeten opgeven. Als het fort waar ze woont wordt aangevallen en er een jong meisje wordt ontvoerd besluit Twaalf achter haar aan te gaan. Dit brengt Twaalf op een spannend avontuur dwars door het gevaarlijke Bevroren Bos.

Trigger warning voor de volgende onderwerpen
– Dood van een ouder
– Dood van een broer/zu
– Dood
– Nachtmerries
– Geweld
– Oorlog
– Ontvoering


Recensie
Ik vind Vuurbloed echt een geweldig boek om voor te lezen, nu heb ik zelf geen kinderen en om m nu aan mijn huisgenoten voor te lezen…. De hoofdstukken zijn lekker kort, er zitten plaatjes in (plaatjes!!!!) en het verhaal is super spannend! Ik denk dat als je als ouder/docent ook nog eens van die leuke stemmetjes kunt doen je er uren plezier aan gaat beleven. Twaalf heeft een dierenvriendje in de vorm van de eekhoorn Wiebel waar jonge lezers echt fan van zullen zijn (en ik trouwens ook)

Het verhaal is erg plot gedreven, waardoor de personages niet altijd helemaal goed uit de verf komen. Ik haalde Vijf en Zes nogal eens door elkaar in het begin en Twaalf voelde soms een beetje oppervlakkig. Nu is het pas het eerste deel van een serie. Fowler heeft ruim de tijd genomen om de wereld van Tondel uit te zetten en nu de grote lijnen bekend zijn is er meer ruimte voor het verdiepen van de karakters.
Ik voel dat er veel potentie in zit en denk dat dit echt een hele grote serie kan worden. De wereld die Fowler geschapen heeft leest lekker weg en is erg groot (af te lezen aan de kaart voorin het boek, wat altijd een gigantische plus is), ik ben benieuwd waar de andere delen ons gaan brengen, want we hebben nog lang niet alles van Tondel gezien. Twaalf reist richting het noorden en ik ben erg benieuwd naar de stammen in de andere delen van het land.

Het boek is tevens heel erg grappig. Ik heb meerdere malen hardop gelachen, vooral de dynamiek tussen Vijf en Zes was erg leuk.

‘Hij gaf zich over en deed wat de kobolden wilden, maat toch kreeg hij zijn dochter in stukken terug.’
‘Je bedoelt… eh… emotioneel gezien, hoop ik?’ vroeg Vijf, ‘niet letterlijk?’
‘Jawel. In échte stukken,’ bromde Joekelhond, ‘armen en benen en…’

Aisling Fowler, Vuurbloed

Wat ik tevens erg gaaf vond is het feit dat er tussendoor een beetje informatie wordt gegeven over de magische wezens die in Tondel wonen. Het lijkt me heel erg leuk als er op ten duur een dun boekje uitkomt waarin al deze wezens staan als een soort encyclopedie, ik ben altijd dol op dat soort dingen en ik denk dat de wereld van Tondel daar uitgelezen voor is.

Ik heb al met al echt genoten van Vuurbloed, al heb ik wel het idee dat Fowler nog niet alles uit de wereld van Tondel heeft gehaald, al denk ik dat het de jonge lezers niet zal storen. Ik ben dan erg benieuwd naar het vervolg, Vuurbloed krijgt van mij dan ook drie koetjes 🐄🐄🐄

So long,
Billy

Je kunt Vuurbloed hier kopen.
bol.com

Of natuurlijk bij de lokale boekhandel.

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *