Overig

Howdy, welkom bij mijn blog

Howdy!

Ik ben Billy, een eenentwintig jarige nerd die houd van lezen, het drinken van veel te veel thee en het bekijken van films. Nu verveel ik regelmatig mijn vrienden en familie regelmatig met mijn gefangirl, om hun een beetje te ontlasten – en om meer mensen te bereiken die dezelfde interesses hebben – ben ik deze blog gestart.
Ik ben een tijdje geleden al een blog begonnen, maar dat was er zo’n een met een veel te lange URL omdat ik een gratis hosting gebruikte, iets met een studentenbudget. Nu heb ik een échte site thereadingcowgirl.nl, kijk mijn professioneel zijn.

Mocht je het nog niet hebben doorgehad, ik ben dus dol op lezen. Ik heb altijd al een affiniteit gehad met boeken. Toen ik jonger was en nog niet zelf kon lezen, las een van mijn ouders me ’s avonds voor. Nadat ik iets ouder werd deed ik dat steeds vaker zelf, soms stiekem onder de dekens met een zaklamp, sorry mam.
Boekverslagen maken vond ik dan ook nooit een straf, behalve die ene keer dat ik het over Tegenliggers van René Appel moest doen, wat was dat een rot boek. Ik ben nog steeds blij dat het mondeling over dat boek toen niet door ging.

Ik lees vrij veel verschillende genres, Young Adult, Contemporary, Fantasy, Middle-Grade, Mystery, I’m all here for it. Al zal je voornamelijk Young-Adult voorbij zien komen. Het is een beetje mijn comfort genre. Ik schrijf zo nu en dan ook wel eens, ook dan zoek ik mijn heil in YA-verhalen. Ik vind vooral de (soms best wel gecompliceerde) vriendschappen van de personages geweldig. Zulke boeken doen me ook regelmatig denken aan de volgende quote uit Lilo and Stitch:

This is my family. I found it, all on my own. It’s little, and broken, but still good. Yeah, still good.

LILO AND STITCH, 2004

Ik ben echt verzot op ‘found families’ in boeken, ik krijg er geen genoeg van. Stiekem ben ik ook dol op Enemies to Lovers, ik heb gelukkig nog heel veel ongelezen boeken met deze trope in mijn kast staan.
Verder houd ik ook wel van een goede romance en lees ik graag boeken met autisme, lhbtq+ en disability representatie.

Verder ga ik graag naar de bioscoop. Ik heb sinds november 2019 een abonnement bij de VUE. Ik ga gemiddeld zo’n 3 á 4 keer per maand naar de film, al is dat wel eens het dubbele geweest. Ik wil dan ook zeker blogs gaan schrijven over de films die ik heb gezien!

Tevens verzamel ik sinds een aantal jaar leuke hebbedingetjes die te maken hebben met mijn fandoms. Ik ben gek op Game of Thrones, Star Wars, Stranger Things en the Grishaverse. Vooral de verzameling van laatst genoemde wordt al aardig groot. Ik koop ook graag leuke boekige dingen bij kleine shops op Etsy, dit wil ik ook graag met jullie delen. Misschien ontdek je wel een super leuk winkeltje!

Waarschijnlijk vraag je je af waar mijn naam “The Reading Cowgirl” vandaan komt. Dat komt dus voornamelijk door de kekke hoed die ik regelmatig op heb. Die kocht ik vier jaar geleden in Zweden toen ik daar stage liep op een Western Ranch, – maar dat is een verhaaltje voor een andere keer -, sindsdien zijn de hoed en ik onafscheidelijk. Ik ben toen een beetje een cowgirl geworden. De rest wijst zich denk ik vanzelf.

Ik ga proberen om drie keer in de week een blog te posten, maandag, woensdag en vrijdags. Dan heb je om de doordeweekse dag lekker wat te lezen. Echter ben ik ook gewoon nog druk met mijn studie, mijn bijbaantje bij de MacDonalds en mijn sociale leven – want die heb ik ook nog, tussen al het lezen door -, verwacht dus niet te veel van me.

Kleine site note, spelling en grammatica is niet mijn sterkste punt, ik studeer nou eenmaal geschiedenis, geen Nederlands. Ik excuseer mij dan nu al voor alle spelfouten.

So long,
Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: