Boekige Blogs

Augustus TBR

Howdy!
Wat gaat de tijd toch snel! Juli is voorbij gevlogen en nu zitten we al weer in augustus! Juli was een goede leesmaand, ik las/luisterde 8 boeken – met wisselend succes- en ik kan niet wachten om jullie voor te stellen aan mijn TBR – to be read- van augustus!

Deze maand staat vooral in het teken van De Selectie serie. Deze boeken vertellen het verhaal van America Singer. Ze wordt samen met 34 andere meisjes uitgekozen om deel te nemen aan de Selectie. Een wedstrijd waarin ze strijden om het hart van prins Maxon en een kans om de toekomstige koningin van hun land te worden. Echter vind America het helemaal niet leuk om mee te doen aan de Selectie, haar hart behoord namelijk tot iemand anders toe.

@booksneverdie en @booksandfirstlooks hebben op instagram een readathon voor deze boeken georganiseerd. Nu zoek ik al tijden een goed excuus om de boeken te herlezen en dit leek me het perfecte moment.
Ik kreeg de Selectie in 2014 voor mijn verjaardag. Ik weet nog dat ik tegen mijn moeder zei dat ‘dit écht geen boek voor mij was.’ Prinsessen en romantiek? Wie denk je dat ik ben? Maar toen ze me om half een uit bed trommelde, omdat het bezoek er met een uurtje zou zijn, had ik het al bijna uit. De dag erna kocht ik gelijk de Elite, het tweede deel in de serie, en wachtte ik met smacht op het derde deel dat die november uit kwam. Ik ben dus al een flink aantal jaren fan van deze boeken en ik pak ze er nog wel eens bij als ik even in een dipje zit.

Nu heeft deze serie eigenlijk 5 boeken, de Prinses en de Kroon vertellen echter een verhaal dat zich ná de Selectie van Maxon afspeelt. Deze twee horen niet bij de readathon, maar ik ga ze deze maand toch lezen. Tevens ben ik van plan om ook de novella’s erbij te pakken. De Prins & de Lijfwacht en De Koningin & de Favoriet zijn twee kortere boeken die een aantal scènes uit het perspectief van bekende personages bevatten, ook deze wil ik graag lezen in augustus.
Nu lezen deze boeken erg lekker weg, dus ik verwacht niet dat ik er vijf dagen over doe om een boek te lezen -mij kennende heb ik vrijdag de eerste drie al uit-, dus ik heb nog een aantal andere boeken die ik deze maand wil lezen.

Een paar jaar geleden vond ik in de Albert Heijn – Of all places- het boek In de Val van Gemma Malley. Het was een leuk en spannend boek, al snapte ik er niet heel veel van. Dat kwam voornamelijk door het feit dat het het tweede deel was in een serie. Ik nam mezelf voor dat ik het eerste deel ook wilde lezen, maar op een of andere manier is het een beetje uit mijn aandacht ontsnapt.
Toen ik begin februari ging verhuizen kwam ik datzelfde boek weer tegen en werd ik toch geprikkeld, ik vond als snel de andere delen van The Declaration Series online, maar ze waren erg moeilijk verkrijgbaar. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat het een oudere serie is -het eerste deel komt uit 2007, wat toch al weer 13 jaar geleden is- en het nooit heel erg aangeslagen is, de hele serie heeft gezamenlijk amper 30.000 beoordelingen op goodreads. Als vergelijking heeft het eerste deel in de Hunger Games trilogie meer dan zes miljoen beoordelingen, het iets minder populaire Divergent zit op 2 miljoen. Ik benoem bewust deze twee boeken omdat The Declaration daarmee vergeleken wordt, al is deze als eerste verschenen.

The Declaration speelt zich af in 2140. Door een speciale pil kunnen mensen eeuwig leven en worden er amper nog kinderen geboren, het is zelfs verboden. Anna is een van deze surplus kinderen. Ze woont in een speciaal tehuis waar ze opgeleid wordt om de legals te dienen, om haar leven toch nuttig te maken en de zonde van haar ouders goed te maken. Op een dag is daar ineens Peter, die beweerd haar ouders te kennen en onderdeel te zijn van een revolutie groep die een einde wil maken aan het medicijn dat het eeuwig leven bezorgd…

Ik bleef een beetje hulpeloos zoeken naar deze boeken, totdat ze vorige week ineens alle drie verkrijg waren via bol.com. Ik kon mijn geluk niet op en bestelde gelijk de hele serie in een keer – iets wat ik te vaak doe, ik kan het nóóit bij een deel laten-. Ik ben inmiddels in het eerste deel begonnen en ik ben zeker van plan om de serie deze maand te lezen.

Daarnaast kocht ik gisteren Liefde is voor Loser bij de lokale boekhandel. Het wordt beschreven als een soort Bridget Jones – want het boek is in dagboek vorm geschreven-, maar dan voor jongeren en het is gay. Het boek gaat over de 15 jarige Phoebe, als haar beste vriendin verliefd wordt en in een soort hersenloze zombie veranderd besluit ze dat ze zelf nóóit verliefd gaat worden. Maar dan ontmoet ze Emma…

Als alles gaat zoals ik zou willen lees ik komende maand dus 11 boeken! Dat klinkt misschien als heel veel -of niet, ik ken mensen die er meer dan 30 per maand lezen-, maar omdat het boeken zijn die allemaal vrij vlot lezen heb ik er het volste vertrouwen in. Ik heb volgende week lekker een weekje vrij, dus ik denk dat ik dan extra veel tijd heb om met mijn neus in een boek te gaan zitten. Ik heb er in ieder geval super veel zin in!

Ik ben benieuwd om te horen wat jullie komende maand allemaal gaan lezen! Laat het me weten 🙂

So long,
Nina

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: