Boekige Blogs

Augustus Wrap-Up

Howdy!
En dan is augustus ineens al weer voorbij!
Ik heb van de 11 boeken op mijn TBR er 8 gelezen, wat ik geen slechte eindstand vind, zeer zeker niet. Vandaag deel ik dan ook graag mijn Wrap-up met jullie.

The Selection Series
Zoals ik in de TBR blog al vermelde stond augustus vooral in het teken van de Selectie serie. Ik heb van de 7 boeken in de serie er 6 gelezen, ik ben alleen niet aan het laatste deel toegekomen. Het was gewoon zo prettig om weer in deze serie te duiken, het voelde als thuiskomen. Ik ben zo bekend met dit verhaal en het was even leuk als vroeger. Ik vloog door de boeken heen en ik wilde gewoon niet stoppen met lezen.
Al moet ik wel toegeven dat ik America, de hoofdpersoon, niet heel erg sympathiek vond. Ik ben nu ook wat ouder dan de eerste keer dat ik de boeken las en ik merkte dat er een aantal dingen waren waar ik me constant aan irriteerde. Vooral de love triangle vond ik heel erg vervelend worden. Het feit dat America gewoon geen keuze kon – of haast wilde – maken irriteerde me soms zo erg …Vooral omdat ze alles in de wind gooide en alleen maar aan haarzelf dacht.
Nu kijk ik er ook een beetje anders na omdat ik inmiddels geschiedenis studeer, boeken met een politieke zijde lezen heel anders nu ik er iets meer verstand van heb. Misschien dat ik de keuzes die America maakte soms zo frustrerend vond. De novella’s vond ik ook weer puur genieten, vooral De Koningin & De Favoriet vond ik erg leuk om te lezen, het zijn die kleine scènes die je een heel ander beeld kunnen geven van de personages. Ook de scénes van Celeste, die in Happily Ever After zaten -wat een verzamelwerk is van de twee dunne boekjes- vond ik erg leuk, ik heb niet meer zo’n grote hekel aan haar haha.

Nu heb ik een beetje een onpopulaire mening, maar ik vind De Prinses en De Kroon stiekem nog leuker dan de eerste drie boeken. Ik heb gewoon iets meer met Eadlyn dan met America. Ik heb er dan ook heel veel zin in om het laatste boek uit de serie te gaan lezen, omdat dat mijn favoriet is van de vijf. Ik luister nu voornamelijk naar het luisterboek en dat bevalt me heel goed, ik ben bezig met opruimen en dingen voorbereiden voor het komende schooljaar en dan is het heel ontspannend om ondertussen een verhaal te horen.

Nu denk je misschien bij de beoordelingen, ‘Huh? Als je de boeken zo leuk vond, waarom geef je dan maar drie sterren?’ Drie sterren is in mijn ogen prima, ik vond het boek leuk en heb er oprecht van genoten, maar er zijn dingen die ik net iets minder vond.
De Selectie ✰✰✰✰
De Elite ✰✰✰
De One ✰✰✰
De Prinses ✰✰✰✰
De Koning en de Favoriet ✰✰✰✰
De Prins en de Lijfwacht ✰✰✰

Liefde is voor Losers
Het boek Liefde is voor Losers was een leuke onderbreking van alle baljurken, drama en soldaten. Het boek las vlot weg en was hilarisch. Echter was het verhaal op sommige punten wel erg langdradig en een beetje onrealistisch – ik verwacht bij een contamporary wel iets van realisme – tevens maakte ik me een beetje zorgen over de hoeveelheid koffie de vijftienjarige hoofdpersoon dronk, Girl, you okay?
Het was al met al een lekker kneuterig verhaal, daar ben ik dol op. De manier van schrijven was leuk, alleen leek de hoofdpersoon daardoor soms wel een beetje bitchy. Het was een lekker boek voor tussendoor en krijgt van mij drie sterren ✰✰✰

The Declaration
Wat heb ik genoten van dit boek! Ik moest in het begin wel heel erg wennen aan de manier waarop het geschreven was, maar het was een fijn boek om te lezen met een aantal goede plotwendingen, ik ben blij dat mijn buurvrouw een paar dagen weg was, want ik heb meerdere malen ‘What the fuck,’ geschreeuwd. Ik kan dan ook niet wachten om de serie komende maand uit te lezen, want wat was het einde spannend!
Ik hoop alleen wel dat Anna en Peter iets meer persoonlijkheid krijgen, want ze waren nogal oppervlakkige mensen met niet heel veel persoonlijkheid…
Echter krijgt het boek van mij gewoon vier sterren ✰✰✰✰


De boeken die ik niet heb kunnen lezen – de kroon, The Resistance en The Legacy – neem ik mee naar september, welke ik verder nog ga lezen kun je in de komende paar dagen lezen op mijn blog!

So long, Nina

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: