Boekige Blogs

Drie boeken waar ik naar uit kijk

Howdy!
Nu het einde van het jaar en de feestdagen naderen brengen uitgevers lekker veel boeken uit. Een aantal van hen zijn langverwachte vervolgen op bestsellers of een nieuw boek van mijn favoriete schrijfster. Vandaag vertel ik jullie dan ook graag over drie releases waar ik erg naar uit kijk.

Ready Player Two
Ik denk dat ik oprecht bijna een gat in mijn plafond sprong toen ik er achter kwam dat er een vervolg komt op een van mijn favoriete boek, Ready Player One. Het vervolg heet, perfect passend, Ready Player Two.
Nu heb ik Ready Player One al ontelbare keren gelezen, het Nederlandstalige luisterboek, ingesproken door Maarten Smeele, is een van de boeken die ik reken tot mijn “slaapboeken” die ik opzet als ik weer eens niet meer in slaap kan komen. Ready Player One zit vol met jaren 80 referenties en is een ode aan popcultuur. Ik heb zo erg van het boek genoten, de film was trouwens ook heel erg leuk. Dus dat er nu een vervolg komt is toch een lichtpuntje in het jaar 2020.

En er wacht een onverwachte, onmogelijk krachtige en gevaarlijke nieuwe rivaal. Iemand die miljoenen zal doden om te krijgen wat hij wil. Wade’s leven en de toekomst van de OASIS staan opnieuw op het spel, maar deze keer staat ook het lot van de mensheid op het spel.

Nou je hebt me hoor Ernest Cline, ik heb mijn exemplaar al gereserveerd bij mijn grote vriend bol.com. 24 november kan me niet snel genoeg komen!

A Sky Beyond the Storm
Een tijdje geleden kocht ik (zoals ik nét iets te vaak doe) de hele An Ember in the Ashes serie van Sabaa Tahir. Het wordt beschreven als een mix tussen Game of Thrones en Romeinse mytologie. Inmiddels heb ik het eerste deel in de serie uit en ben ik FAN. Wat een heerlijke boek! Ik heb inmiddels het tweede deel op als luisterboek. Dit keer de Engelstalige versie die prachtig is ingesproken. Zeker de stem van Aysha Kala is zo mesmerizing. Het boek zit vol sterke vrouwelijke personages en je weet gewoon niet wie er wel of niet te vertrouwen zijn.
Nu komt binnenkort het vierde en laatste deel in deze serie uit. Nu ben ik, zoals ik al zei, nog niet heel ver in de serie. Maar ik wil zo graag weten hoe dit af loopt?
Gaat mijn favoriet toch dood?
Wie eindig er op de troon?
Welke keuzes gaat Helene maken?
Geef me antwoorden en geef ze me nu.
Uit bescherming voor u en mezelf geen flaptekst, the night is dark and full of spoilers….
A Sky Beyond the Storm is beschikbaar vanaf 1 december

The Cousins
Er zijn een aantal schrijvers die voor mij autobuy zijn. Ik hoef niet eens te weten waar het boek over gaat, zodra ik hoor dat ze een nieuw boek uit brengen heb ik m al besteld.
Karen M. McManus is zo’n schrijfster voor mij. Sinds ik One of Us is Lying las ben ik fan. Dus het is geen verrassing dat ik heeeel erg uit kijk naar The Cousins.

Familie zal nooit meer het zelfde zijn…
Milly, Aubrey en Johah zijn familie, maar ze kennen elkaar amper en hebben hun oma nog nooit ontmoet. Grootmoeder heeft hun ouders onterft voordat ze geboren waren, haar rijkdom uit het zicht.
Als the cousins een brief ontvangen van hun grootmoeder om de zomer op haar privé eiland door te brengen zijn ze verrast, maar ook nieuwsgierig. Dit is de kans om weer een plekje in het testament te veroveren.
Die zomer op het eiland ontdekken Milly, Aubrey en Jonah dat hun familie mysterieuze en gevaarlijke geheimen heeft, hoe langer ze blijven, hoe erger het wordt….”

Ik tel de dagen naar 1 december langzaam af. Zodra dit boek binnen komt gooi ik alles aan de kant. Gaat mijn telefoon uit en ben ik niet meer te bereiken tot ik hem uit heb. McManus’ werk is ZO goed! Haar boeken zijn heerlijk divers, spannend en zo nu en dan zit er lekker een steamy romance in waar ik zo van kan genieten. Oh en de vormgeving van de boeken zijn ook super gaaf, want de pagina’s zijn aan de buitenkant gekleurd. The Cousins heeft een hip geel kleurtje, wat mooi bij de rest van haar werk past.

In conclusie kan ik gewoon niet wachten tot deze boeken op de deurmat vallen. Dan kan ik heerlijk op de bank kruipen met een kopje thee en chocolade.

Wat is een boek waar jij naar uit kijkt?
Laat het me weten!

So long en tot maandag,

Nina

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: