Boekige Blogs

Mijn wereld vol boeken invulboek

Howdy!
Het zal je verbazen, maar ik ben dol op lezen, ja echt.
Nu ben ik tevens dol op overzicht en structuur, dus beide dingen combineren is een van de fijnste dingen die er is. En toen was daar de Mijn Wereld Vol Boeken.
Dit invulboek is gemaakt door Rieneke Speulman en ik heb deze mogen ontvangen in ruil voor promotie op Tiktok en andere kanalen. Vandaag vertel ik jullie daar graag meer over.

Ik ben enorm fan van dit invulboekje! Het eerste wat me opviel is de prachtige vormgeving. Ik ben sowieso al dol op groen en de manier waarop de kleuren terug komen in de planner is erg gaaf gedaan! Daarnaast is het papier lekker stevig en drukt mijn vulpen niet door, iets wat ik zelf altijd erg belangrijk vind als het op papier aankomt. Ik schrijf bijna altijd met een vulpen, omdat mijn handschrift zo beroerd is en het voor mij alleen met een vulpen een beetje leesbaar is. Dus het feit dat ik zonder zorgen al mijn gedachtes kan opschrijven is super fijn!

Het boekje bevat een inhoudsopgave waar je duidelijk kunt zien wat er allemaal inzit, wat erg handig is voor het overzicht en als je snel iets moet vinden. Het boek begint met een ‘wie ben ik’ pagina gevolgd door een pagina waarin je jezelf kunt uitdagen. Er is hier ook ruimte om de series in te vullen die je wil lezen, wat ik zelf erg handig vind, want ik heb nog aardig veel series die ik moet lezen.

Er is ruimte voor 70 recensies, mocht je meer lezen kun je online gratis extra pagina’s downloaden om zelf uit te printen. Wat ik fijn vind aan deze pagina’s is het feit dat er veel ruimte is om informatie over het boek in te vullen. Ik beoordeel meestal alleen het boek zelf, maar door de Mijn Wereld Vol Boeken ben ik ook meer gaan nadenken over wat ik nou precies zo leuk vind aan het boek.

Verder zit er een pagina om nieuwe releases bij te houden, wat je per maand hebt gelezen en gekocht en een boekenkast waar je je gelezen boeken kunt ‘inzetten’ door ze te tekenen.


Daarnaast zijn er een heleboel invullijstjes! Je kunt onder andere een verlanglijstje invullen, de mooiste quotes, favoriete personages, top 3’s en favoriete per genre. Er zit tevens een paar bingo challenges in met Rieneke’s favorieten en boeken van Nederlandse bodem. Eentje kun je zelf invullen, de vierde is meer algemeen. Ik ga mijn uiterste best doen om ze dit jaar allemaal te doen!


Het enigste wat ik een beetje jammer vind is het feit dat er geen touwtje/lintje in zit die je er tussen kan stoppen om bij te houden waar je bent met je recensies of op een andere pagina.
Ik heb nu tapjes geplaatst waardoor ik alles weer snel kan terug vinden. Ik kreeg er wel een leuke boekenlegger bij, die gebruik ik nu om bij te houden waar ik ben gebleven met mijn recensies. Het is niet echt een minpunt (want ik had het al snel zelf opgelost), maar meer iets wat ik wel handig had gevonden.

Mijn favoriete pagina is die met de boekenkast, ik vind het erg leuk om de boeken in te kleuren en probeer altijd een beetje de kaft na te tekenen, waardoor het hopelijk aan het einde van het jaar lekker kleurrijk is!

Mocht je denken, hé, die planner lijkt mij ook wat, dan heb ik goed nieuws. Dit prachtige boekje is namelijk maar €19,99, dat is inclusief verzendkosten in Nederland! Het is écht een koopje voor wat je er voor terug krijgt! Hij is zo uitgebreid en handig dat je hem voor die prijs echt niet kunt laten liggen. Voor 50 cent extra kun je er zelfs een leuke blauw schrijvende pen bij krijgen! Omdat hij niet gedateerd is kun je er in beginnen wanneer je wilt! Je kunt hem een jaar gebruiken, de maanden zitten er wel op volgorde in, maar het is dus geen ramp als je er in april mee begint.

De planner is zo’n succes dat hij even uitverkocht geweest is, gelukkig is hij er nu weer! Je kunt een mailtje te sturen naar  mijnwereldvolboeken@gmail.com. Mochten ze toch weer uitverkocht zijn kun je je aanmelden voor de wachtlijst.
Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de website, die vind je hier. Daar vind je nog meer foto’s en recensies van andere enthousiaste gebruikers.

So long,
Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *