Boekige Blogs

Oktober TBR (en waar ik was)

Howdy!

Ik denk dat ik ten eerste mijn excuses moet aanbieden, ik heb in september tamelijk weinig van me laten horen. Zowel op Instagram als mijn blog was ik niet heel erg actief, om over mijn YouTube maar niet te spreken.
Het nieuwe schooljaar kwam een beetje hard binnen, ik moet nog heel erg wennen aan het online onderwijs en de hoeveelheid zelfstandigheid die ik daardoor ineens in mijn schoot geworpen krijg. Ik besloot dan ook even een momentje voor mezelf te pakken. Nu was mijn september niet heel erg bijzonder. Ik werd weer een jaartje ouder, werd medewerker van de maand en kocht dertig meter aan lichtjes om mijn kamer mee te decoreren.
Nu ik mezelf weer een beetje hervonden heb, heb ik weer mega veel zin om te gaan bloggen!


Wat wil ik deze maand gaan lezen?
Ik leerde afgelopen maand dat ik het soms nogal lastig vind om me aan mijn TBR te houden, ik las in september maar één boek (het prachtige Zomerburen van Rianne Robben) die niet eens op mijn originele lijstje stond… Nu baal ik daar aan de ene kant heel erg van, maar aan de andere kant vond ik het ook wel lekker dat ik gewoon even las waar ik zin in had. Ik heb tegen beter weten in toch weer besloten om voor deze maand een TBR op te stellen.

Nu wil ik, net als vorige maand Cemetery Boys gaan lezen. Het feit dat ik hem in september niet las lag niet geheel aan mij, hij viel pas eind van de maand op de mat, na heel lang ongeduldig wachten. Mocht je willen weten waar het boek over gaat verwijs ik je graag naar mijn blog van vorige maand, die vind je hier. Zoals belooft ga ik hier nog steeds een uitgebreide recensie over schrijven.


Verder ben ik éíndelijk begonnen in de A Court of Thorns and Roses serie. Deze high fantasy new adult serie van Sarah J Maas is extreem populair op bookstagram. Nu vind ik mezelf nogal een hipster en houd ik er niet zo van om dingen te lezen of te doen omdat iedereen het doet. Maar nu het vierde boek in de serie er snel aankomt moet ik er wel aan geloven. Tevens heb ik de serie al sinds mijn twintigste in huis liggen…
De serie gaat over Feyre, ze dood een wolf in het bos om haar arme familie te voeden. Echter is de wolf een Fearie en wordt ze door de andere Fearie hard gestraft. Ze moet in hun land wonen, maar hoe langer ze er woont hoe meer ze er achterkomt dat niets is wat het lijkt en de machtige Fearie ook geheimen met zich meedragen.
Ik ben vooral van plan om de serie via Storytel te luisteren, ik ben inmiddels al een paar uur in het eerste boek bezig en het luistert lekker weg. Ik hoop voor het eind van de maand de serie uit te hebben, ik heb een aantal dagen vrij gevraagd van werk in de vakantie om mijn ouders te bezoeken en ik hoop dan ook lekker veel te lezen.

Daarnaast ben ik begonnen in de Ember Quartet boeken van Sabaa Tahir. Mijn oog viel op deze serie omdat het beschreven werd als een mengelmoes van Romeinse cultuur en Game of Thrones.
Nou dan heb je me hoor! Ik vind de Romeinse cultuur ontzettend interessant en Game of Thrones is mijn favoriete serie óóit.
De serie – waarvan er nu drie delen uit zijn – gaat over Laia en Elias. De ene een onderdeel van het verzet, de ander een soldaat die zich probeert vrij te vechten uit het regime. Als ze elkaar tegenkomen realiseren ze zich dat hun lotsbestemmingen met elkaar verbonden zijn.
Ik heb super veel zin in deze serie, ik hoor van veel mensen dat ie als een trein leest, dus mijn verwachtingen zijn hoog.


Nu hoop ik dat het me deze maand wél lukt om de boeken op mijn lijstje te lezen. Dat hoop ik van harte, want dan heb ik mijn leesdoel gehaald! Al zei ik dat vorige maand ook haha.
Nu wil ik volgend jaar, in 2021, voor ruim het dubbele gaan van de 50 boeken, dus ik hoop dat ik in deze laatste drie maanden nog wat extra boeken aan mijn leeslijst kan toevoegen.

Ik beloof hierbij plechtig om deze maand vaker dan één keer een blog te schrijven, dus ik spreek jullie snel.

So long,
Nina

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: