Boekige Blogs

September TBR

Howdy!
Welkom in mijn favoriete maand van het jaar! Niet alleen ben ik jarig, ik word volgende week al weer 22, ook begint de herfst bijna wat ik gewoon een heerlijk seizoen vind. Warme dranken, lekker knus op de bank met een dekentje en de regen op de ruiten.
Ik heb ook heel veel zin om komende maand weer te gaan lezen, ik moet nog maar 9 boeken voordat ik mijn doel van 50 heb gehaald! Ik wil deze maand dan ook proberen dat doel te behalen. Vandaag ga ik jullie over die negen boeken vertellen.

Wat ik nog moet lezen van augustus
Het is in augustus niet gelukt om alle boeken te lezen die op mijn lijstje stonden, ik moest toch iets meer werken dan ik dacht. Ik wil deze nog wel heel graag lezen. Het gaat hierbij om de Kroon, van de selectie serie en The Resisstance en The Legacy van de Declaration series. Ik ben inmiddels al halverwege de Kroon en ik hoop voor komende maandag de Declaration serie uit te hebben. Voor informatie over de boeken verwijs ik graag naar mijn TBR blog van vorige maand -> die vind je hier
Het is ook niet dat ik me verplicht voel om de boeken alsnog te lezen, ik heb vaak genoeg een TBR opgesteld, die niet gehaald en de boeken vervolgens maar weggelegd. Maar omdat deze boeken alle drie uit een serie komen leek het me toch praktisch om ze uit te lezen, omdat ik mezelf langer ken dan vandaag. Als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit meer – de Fallen serie staat niets voor niets al zes jaar in mijn kast – en dat is mega zonde.

Wat ga ik deze maand lezen.
Ik heb naast de drie boeken die ik hierboven beschreven heb nog zes andere boeken uitgezocht, twee daarvan heb ik bij de bibliotheek geleend. De IJzige verloofde -die ik in een andere blog ook al benoemde- en alles behalve oké.
De IJzige verloofde van Christelle Dabos verteld het verhaal van Ophelia, die een unieke gaven heeft waardoor ze de geschiedenis van voorwerpen kan lezen en door spiegels kan reizen. Ze heeft een rustig leventje totdat ze wordt uitgehuwelijkt aan Thorn en gedwongen is om hem te volgen naar Pool, waar niemand te vertrouwen is.
In Alles Behalve Oké van Laura Steven volgen we Izzy, die na een internationaal seksschandaal het slachtoffer wordt van slutshaming en online treiteraars. Samen met haar beste vriendin besluit ze terug te vechten, want de wereld behandeld tienermeisjes alles behalve oké.

Het zesde boek op mijn lijstje is Cemetery Boys van Aiden Thomas. Ik wacht al dagen geduldig bij de brievenbus, want helaas heb ik dit boek nog niet in huis. Het is officieel ook pas gisteren (1 september) uitgekomen dus ik denk dat ik nog een paar dagen moet wachten tot ie er is.
Cemetery Boys gaat over Yadriel, een latinx trans jongen die zich graag aan zijn familie wil bewijzen. Door middel van een ritueel wil hij zijn overleden familielid oproepen en bevrijden, echter gaat alles mis en roept hij per ongeluk de geest van Julian op. Julian was de lokale bad boy die het feit dat hij dood is niet prettig vindt. Yadriel besluit Julian te helpen om de losse eindjes aan elkaar te knopen, maar Yadriel wil eigenlijk helemaal niet dat Julian weg gaat…
AHHHH Ik kijk zooooo uit naar dit boek! Ik hoop ook van harte dat meer mensen dit boek gaan opzoeken en lezen, vooral gezien de huidige omstandigheden met J.K Rowling –the fucking bitch- is het belangrijk dat we ons richten op boeken die onderwerpen aankaarten die in de maatschappij onderbelicht zijn.
Wist je bijvoorbeeld dat er nog nooit een Young Adult transgender auteur in de New York Times bestseller lijst heeft gestaan? Aiden Thomas probeert daar met dit boek verandering in te brengen. Daarom heb ik dit boek een tijdje geleden al ge-pre-orderd -ik vraag me ten zeerste af of dat een woord is, maar oké- en ik hoop ook heel erg dat het Thomas gaat lukken. De beschrijving van het boek klinkt zo goed en ik kan niet wachten tot ik hem in mijn handen heb. Ik wil hem zo graag lezen dat ik de hardcover besteld heb, terwijl ik normaal altijd wacht op de paperback. Ik ben zeker van plan om voor dit boek een uitgebreide recensie te gaan schrijven!

Verder wil ik ook Where are the Children? van Mary Higgins Clark lezen. Ik kwam dit boek een keer tegen toen ik weer eens doelloos door de bol.com app aan het scrollen was. Het boek gaat over Nancy Harmon. Ze is jaren geleden op tragische wijze haar twee kinderen verloren, de schuld werd haar in de schoenen geschoven. Ze heeft die beschuldigingen van zich afgezet, heeft haar identiteit veranderd en is verhuist. Nancy wordt gezegend met twee kinderen uit haar nieuwe huwelijk en alles lijkt haar voor de wind te gaan. Maar dan zijn haar dochter en zoon in eens verdwenen en begint de nachtmerrie opnieuw…
Clark was een van de meest bekende misdaadromans schrijfsters. Ze verkocht soms meer dan 80 miljoen boeken per jaar. Where are the Children? is haar debuut uit 1975. Ik wil meer misdaadromans gaan lezen ik denk dat het eerste boek van Clark een lekker begin zal zijn.

Ik ben na vijftien maanden bijna over het einde van de Game of Thrones serie heen – al zal ik D&D nooit vergeven voor wat ze met Brienne gedaan hebben – dus volgens mij ben ik er aan toe om de boeken te gaan lezen, geschreven door George R. R Martin.
Nu weet ik dat de boeken en de serie redelijk van elkaar verschillen. De boeken serie is ook nog niet afgerond en ik hoop heel erg dat het einde ook anders wordt dan de serie. Ik wil heel graag meer leren over de character waar ik zo dol op ben en meer leren over Westeros. Nu zijn de boeken extreem dik, tussen de 830 en meer dan 1000 bladzijdes. Ik heb dan ook besloten om deze maand de eerste twee boeken te lezen, A Game of Thrones en A Clash of Kings. Ik heb van de eerst genoemde ook de illustreerde editie, dus ik denk dat ik die er ook regelmatig bij pak. Nu hoop ik natuurlijk dat je op zijn minst van de boeken/serie gehoord hebt, het wordt namelijk wel eens de meest populaire serie ooit genoemd. Maar voor het gemak zal ik toch een korte beschrijving geven;

De A song of Ice and Fire serie is een fantasy serie die zich afspeelt op de continenten Westeros en Essos. In Westeros regeert een koning over zeven koninkrijken vanaf de beruchte ijzeren troon. Echter willen meer mensen op die troon plaatsnemen en worden er veel machtsspelletjes gespeeld waarbij men niets uit de weg gaat, moord, oorlog en seks, alles lijkt toegestaan. Tevens is er een mysterieuze bedreiging vanachter de hoge muur in het noorden die op de loer ligt, maar men neemt dat niet zo serieus als zou moeten.
De boeken worden uit het perspectief van meerdere personages verteld zodat je van alle kanten en koninkrijken iets mee krijgt, iedereen speelt het spel der tronen anders en niemand is te vertrouwen.
Ik heb heel veel zin om in deze serie te duiken, ik ben een hele grote fan van de serie Game of Thrones dus ik wil heel graag de boeken lezen om er nóg meer over te leren. Nu ga ik de boeken denk ik voornamelijk lekker luisteren, want ze zijn echt extreem dik.

Ik hoop dat ik alle negen boeken deze maand kan lezen, want ik zou het super gaaf vinden om mijn 2020 leesdoel nu al te halen!

Welke boeken wil jij deze maand lezen? Laat het me weten!

So long,
Nina

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: