Boekige Blogs

TBR April

Howdy,
Jaja, ik ben zowaar weer eens achter de laptop gekropen om een TBR te tikken ahha.
De afgelopen paar maanden was ik extreem goed in het niet volgen van mijn TBR, dus ik heb voor deze maand bewust voor een korte lijst gekozen. Deze neem ik graag met jullie door.

Once & Future duologieAmy Rose Capetta en Cori McCarthy
Deze duologie bestaat uit Once & Future en a Sword in the Stars en is er hertelling van de Legende van Arthur. Wanneer Ari een noodlanding maakt op de oude aarde komt ze er achter dat ze de reïncarnatie is van Koning Arthur. Ze ontmoet Merlin en samen gaan ze de strijd aan met een onderdrukkende overheid en proberen ze vrede te brengen in het universum, no big deal, toch?

Ik ben gek op hertellingen dus ik kijk heel erg uit naar deze twee boeken. Ik ben de laatste tijd steeds meer van de fantasy series. De serie heeft alles waar ik dol op ben, tovenaars, tijdreizen en sci-fi. Zei ik trouwens al dat het gay was? Ik vind het ook heerlijk dat het verhaal binnen twee boeken is afgerond, ik houd van series, maar soms zijn series van meer dan drie boeken me net iets te lang.

CowgirlKristy Ere
Dus, koeien, Engeland en een lesbische romance.
Dit linkt als het perfecte boek voor mij.

Wanneer de vader van Billie ziek wordt keert ze met tegenzin terug naar de boerderij in Yorkshire. Ze moet haar vriendin achterlaten, net nu hun relatie een beetje serieus wordt. Als ze bij haar ouderlijk huis aankomt blijkt de boerderij in een vervallen staat te zijn en ziet er niets anders op dan terugkeren naar het boeren leven.

Ik kan niet uitdrukken HOEVEEL zin ik heb in dit boek, ik heb het idee dat dit een persoonlijke favoriet gaat worden. Het wordt beschreven als een hilarische comedy en ik hou wel van een grappig boek. Ik ga hier uiteraard een recensie over schrijven, nu maar hopen dat ie niet teleursteld.

Let’s Talk About Love – Claire Kann
In Let’s Talk About Love volgen we Alice. Alice had de perfecte zomer voor ogen, all-you-can-eat buffetten, tv kijken en werken bij de lokale bibliotheek. Het enigste wat er mist is haar vriendin, die het uitmaakte toen Alice opbiechtte dat ze aseksueel is.
Dus het daten schuift ze op de lange baan, daar heeft ze géén zin meer in.
Maar dan ontmoet ze Takumi, ze kan aan niets meer anders denken. Als haar zomer een onverwachte wending neemt moet Alice een keuze maken, wil ze hun vriendschap riskeren voor een liefde waarin ze misschien niet begrepen wordt…

Ik lees vaak boeken met LGTBQ+ thema’s, maar ik heb nog nooit een boek gelezen met een hoofdpersonage dat aseksueel is. Ik ben dan ook benieuwd wat ik er van ga vinden. A-seksualiteit is iets wat vaak vergeten word als een valide seksualiteit en er zou meer aandacht voor moeten zijn.

The Perks of Being a Wallflower.
Dus, ik moet er maar eens aan geloven, The Perks of Being a Wallflower ligt al jaren ongelezen in mijn kast. Het is niet zo dat ik geen interesse heb in het boek – een coming of age gaat er bij mij altijd wel in – maar er waren gewoon zo vele boeken die ik wil lezen.
Maar goed, deze maand gaat het eindelijk gebeuren.
The Perks of Being a Wallflower gaat over Charlie. Charlie is niet erg populair, maar een loser is hij ook niet. Hij schommelt er tussen in, een zogenoemd muurbloempje. Charlie probeert zijn weg te vinden in de wereld van mix-tapes, seks, familiedrama en eerste dates. Met zijn nieuwe vrienden lijkt het hem dit toch aardig te lukken, maar is hij niet meer waar dan een muurbloempje zijn?

Het is zo’n algemene jeugdklassieker waar ik gewoon nooit aan begonnen ben, ik heb het idee dat ik er veel plezier aan ga beleven dus ik weet eigenlijk niet waarom hij al zo lang in mijn TBR karretje staat. Maar goed, ik ga er nu eindelijk eens goed voor zitten. Kan ik daarna ook lekker de film eens kijken.

Dit is m dus, mijn TBR voor april.
Ik lees de afgelopen paar maanden ongeveer tien boeken per maand – een algemene wrap-up volgt later deze week-, dus ik ga er ongetwijfeld nog een paar bij lezen, maar omdat ik er nu elke keer willekeurige boeken bij pak in plaats van mijn TBR is ie deze maand lekker wat korter.

So Long,
Nina

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: