Boekige Blogs

TBR februari

Howdy!
Wat gaat de tijd – toch heerlijk cliché- snel. Januari was een fijne leesmaand, daarover vrijdag meer, dus ik kijk erg uit naar februari. Ik stel dat ook graag de boeken die ik wil lezen aan je voor.


A Good Girls Guide to Murder
De eerste boeken die ik wil gaan lezen zijn de eerste twee boeken in de A Good Girls Guide to Murder serie – het derde deel zal deze zomer verschijnen. A Good Girls Guide to Murder en Good Girl, Bad Blood.
Boeken waar ik super erg naar uit kijk! Ik hoor van alle kanten goede reacties en ik zie zelden recensies lager dan 4 sterren.

De boeken gaan over Pippa, die in een klein Engels dorpje woont. Vijf jaar geleden is Andie Bell vermoord door haar vriendje die zichzelf nadien van het leven beroofd heeft. Pippa vraagt zich af wat er daadwerkelijk gebeurd is en waarom de zaak haar dorp nog steeds zo bezig houd. Als onderwerp voor haar werkstuk kiest ze dan ook deze zaak als onderwerp. Maar hoe verder ze in de zaak duikt, hoe meer gevaar ze loopt…

Ik wil al een tijdje meer mystery’s gaan lezen, en deze YA serie lijkt mee een fijne instap.

Grishaverse
Als serie heb ik deze maand gekozen voor de Grishaverse, die bestaat uit een serie – Shadow and Bone- en een duologie – Six of Crows- ze spelen zich af in het zelfde universum, dus ik wil de series graag samen lezen. Daarnaast verschijnen deze series gezamenlijk op Netflix in april! Hoogtijd dus dat ik me hier in ga verdiepen. De Shadow and Bone serie bestaat uit drie boeken; Shadow and Bone, Seige and Storm en Run and Rising.
De Six of Crows duologie bestaat uit Six of Crows en Crooked Kingdom

In Shadow and Bone volgen we Alina, een meisje dat niet heel veel bijzonders is. Tenminste, dat denkt ze, totdat ze een mysterieuze en grote kracht blijkt te bezitten die het rijk Ravka nog wel eens van de ondergang zou kunnen redden… Maar daarvoor moet ze een lange en harde training voor ondergaan bij de Grisha.

In Six of Crows maken we kennis met Kaz Brekker, een gewaagde crimineel die met een groepje buitenstaanders een opdracht uitvoert die hen rijker kan maken dan ze ooit hadden kunnen dromen. Moeten ze ondertussen wel proberen elkaar niet van kant te maken en zich een weg proberen te banen door Fjerda, waar een andere bende ze probeert te dwarsbomen.

Ik heb zelden zooo erg naar een serie uitgekeken, vooral Six of Crows lijkt me geweldig! Voor mijn gevoel ga ik deze boeken allemaal heel erg leuk vinden! Ik kan dan ook niet wachten om er aan te beginnen.
Al met al genoeg om naar uit te kijken dus!

So Long,
Nina

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: