Boekige Blogs

TBR Juli

Howdy,
Jaja, ik leef nog beste lezers. Iets met een studie en stage en dat soort dingen. Ik heb weer eens een ambitieus lijstje met boeken klaarliggen om te lezen voor komende maand. Nu heb ik me oprecht nog NOOIT aan een TBR gehouden, maar we gaan een zevende poging doen dit jaar haha.

Ik heb dit keer mijn instagram volgers mijn TBR laten bepalen. Ze konden nummers insturen, dan keek ik op mijn lijst met ongelezen boeken welke dat was. Ik vond het een leuke manier om mijn TBR te bepalen, vooral omdat het boeken zijn waar ik uit mezelf niet zo snel aan was begonnen. Ik stel je graag voor aan de boeken voor Juli.

To All the Boys I’ve Loved Before serieJenny Han
In To All The Boys I’ve Loved Before volgen we Lara Jean. Als Lara verliefd wordt op een jongen schrijft ze hem een brief. Ze verstuurt deze brieven alleen nooit maar bewaart ze in een doos onder haar bed. Het is Lara’s manier om te dealen met haar crushes en dat gaat hartstikke prima zo.
Totdat iemand de brieven vindt en ze op de post doet, ook de brief aan het vriendje van haar oudere zus.

Ik heb geen idee hoe, maar er zijn DRIE boeken geschreven over deze gebeurtenis. To All the Boys I’ve Loved Before, PS. I Still Love You en Always and Forever, Lara Jean. Ik wil ze komende maand alle drie lezen, de boeken zijn niet extreem dik en gelukkig zijn er ook luisterboeken van.
Ik lees niet veel contemporary romance, en al zeker niet als het om hetero’s gaat – ik wil nergens vanuit gaan natuurlijk, maar Lara schrijft alleen maar aan jongens – maar ik ben wel erg nieuwsgierig geworden. Misschien ook een beetje omdat ik de serie al een aardig lange tijd in huis heb staan.

Camp – L. C Rosen
In Camp volgen we Randy die elk jaar met veel plezier naar Camp Outland gaat, een zomerkamp voor queer tieners. Het is de plek waar hij helemaal zichzelf kan zijn en hij hopeloos gevallen is voor Hudson. Maar Hudson valt op jongens die niet zo over de top zijn als Randy. Dus Randy vindt zichzelf opnieuw uit als Del om er voor te zorgen dat Hudson ook voor hem valt. Maar hoe closer hij en Hudson worden, hoe meer Randy zich af begint te vragen of het het wel allemaal waard is als hij niet zichzelf kan zijn.

Ik heb van L.C Rosen Jack of Hearts gelezen, een van mijn favoriete boeken óóit. Dus ik kijk erg uit naar deze! Camp was tevens een cadeautje van mijn beste vriendin, een extra reden waarom ik hem graag wil lezen.

The Flatshare – Beth O’Leary
Iedereen verklaard ze voor gek, maar een appartement delen is voor Tiff en Leon de perfecte oplossing. Leon werkt de nachtdienst, zij werkt overdag. Ze komen elkaar nooit tegen en praten met elkaar via post-its. Maar terwijl hun levens uit elkaar beginnen te vallen – iets met een broer in de gevangenis en een stalker – groeien Tiff en Leon dichter naar elkaar toe. Maar hoe goed ken je iemand als je elkaar nog nooit hebt gezien?

Okay kijk, dit klinkt dus absoluut niet als een boek voor mij. Ik lees nooit feelgood en ik weet eigenlijk niet eens waarom ik hem ooit gekocht heb. Misschien omdat Sandra hem zo leuk vond en ik nogal snel af ga op meningen van andere als het op boeken aankomt. Maar goed, ik ben wel een beetje nieuwsgierig geworden en kijk er stiekem wel een beetje naar uit. Straks blijkt dat ik het een heel leuk boek vind haha.

Crescent City, House of Earth and Blood – Sarah J Maas.
Dit boek was een gigantische impuls aankoop toen ik nog dacht dat ik Maas’ boeken leuk zou vinden. Nu vond ik de ACOTAR series heel erg tegenvallen – Hof van Zilveren Vlammen was wel weer erg goed – en ik weet nu niet echt wat ik ervan moet verwachten.
We volgen Bryce – ik dacht eerst dat Bryce een man was, want ik vind het een mannen naam, maar het gaat om een jonge vrouw/Fae – die geniet van het leven in de stad Crescent City. Maar als er een wrede moord gepleegd wordt veranderd alles. Bryce krijgt de opdracht om de dader te ontmaskeren, maar daarvoor moet ze samenwerken met Hunt Athalar. Tijdens de zoektocht zet ze meer op het spel dat haar lief is.

Ik heb niet heel veel verwachtingen van dit boek, behalve dat er heel, heel veel smut in zit. Ik ben ontzettend preuts, dus niet echt iets waar ik naar uitkijk. Maar ik ben wel dol op een murder mystery en fantasy, dus misschien valt het wel mee.

Children of Blood and BoneTomi Adeyemi
Ooit leefde er in het land Orïsha mensen met magische krachten. Nu worden mensen met magische krachten vervolgt. Zélie is haar moeder verloren door de handlangers van de koning en verschuilt zich sindsdien. Tien jaar later heeft ze de kans om de magie terug te brengen naar haar land. Met hulp van een prinses op de vlucht doet ze haar best om uit handen te blijven van de gevaarlijke kroonprins. Maar boven alles is het grootste gevaar haar groeiende gevoelens voor de vijand.

Ik kwam er letterlijk tijdens het schrijven van deze blog achter dat het een soort enemies to lovers is, waar ik niet heel erg gek op ben. Zo nu en dan kan ik het wel waarderen, dus ik ben benieuwd of het me dit keer bevalt.
Ik ben trouwens ook van plan om het vervolg, Children of Virtue and Vengeance te lezen! De luisterboeken worden voorgelezen door Bahni Turpin, een van mijn favoriete vertellers, dus ik ben van plan om ze te gaan luisteren. Waar ik nu al naar uit kijk.

Het is wel lekker een ambitieuze lijst haha. Ik las de afgelopen 6 maanden 83 boeken en ik hoop deze maand naar de 100 te komen, dus ik lees er hopelijk nog een aantal meer.
Ik ga trouwens later deze maand een hele leuke challenge doen, maar daarover later meer.

Welke boeken ga jij komende maand lezen?

So long,
Nina

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: