Boekige Blogs

TBR Mei

Howdy!
Ik vraag me af waarom ik elke maand weer de moeite neem om een TBR te schrijven, want ik houd me er toch niet aan, maar we gaan voor poging vijf van dit jaar. Dus hierbij mijn TBR voor mei.

Heartstopper series – Alice Oseman
Komende week komt het vierde deel in de Heartstopper serie uit, dus voor dat ik aan deze Graphic Novel begin wil ik eerst de andere die delen herlezen. Ik ga dit samen doen met Janina (@readsabit) onder het genot van thee en een heleboel lekkers in een mini marathon waarin we alle vier delen achter elkaar gaan lezen. Omdat het om Graphic Novels gaat moet dat in een dag wel lukken>

Heartstopper gaat over Nick en Charlie, twee Britse jongens die van de ene op de ander dag bij elkaar in de klas komen. Charlie is openlijk homoseksueel en heeft het niet altijd makkelijk. Hij en Nick worden al snel goede vrienden, maar hoe closer ze worden hoe meer Nick begint te twijfelen over hemzelf en de gevoelens die hij heeft voor Charlie, want Nick is hetero, toch?

Ik geniet heel erg van de Heartstopper serie, er zitten zoveel leuke personages in en Nick en Charlie zijn géwéldig. Ik kan niet wachten om te zien waar hun verhaal in dit vierde – en voorlaatste, deel vijf verschijnt in 2022 – heen gaat!

Seeker series – Arwen Elys Dayton
Seeker is zo’n serie die ik een keer impulsief in een keer gekocht heb. Omdat ik elke maand een serie probeer te lezen – wat niet heel goed gaat ahaha – ga ik deze maand een poging doen om de Seeker serie te lezen.

In deze serie volgen we Quin, Shinobu en John die al hun hele leven trainen om een Seeker te worden. John rond de training echter niet volledig af, en als de andere twee hun eed hebben afgelegd komen ze er achter dat het nobele doel dat ze nastreven helemaal niet bestaat. Quin en Shinobu gaan op zoek naar hun eigen pad, want dit is niet het leven dat ze voor zich zagen. John wil ondertussen zijn eer redden en het verleden rechtzetten.

Ik word een steeds grotere fan van fantasy series, dus ik kijk erg uit naar deze boeken, de covers zijn ook nog eens prachtig, dus dat is ook een grote plus!

History Is All You Left MeAdam Silvera
In dit boek volgen we Griffin, wiens leven een beetje een puinhoop is geworden. Zijn ex-vriend is recentelijk overleden en ondanks het feit dat Theo een nieuwe vriend had geloofde Griffin er in dat ze ooit weer samen zouden zijn. De enigste die zijn verdriet schijnt te begrijpen is Jackson, Theo’s nieuwe vriend. Jackson gaat de confrontatie aan met zijn verleden en misschien ook wel zijn toekomst.

Nu ben ik een sucker voor LGTBQA+ boeken – en zeker als ik er even lekker bij kan janken – dus ik kan niet wachten om binnenkort lekker in de tuin te gaan zitten met koffie en het boek. Ik kreeg dit exemplaar cadeau van een boekstagram vriendin, waardoor ik er nog meer zin in heb. Ik wil graag meer van Silvera’s werk lezen – They Both Die at the End zit al maanden in mijn winkelmandje – dus als ik dit boek fijn vind ga ik die waarschijnlijk bestellen.

Dolores Claiborne – Stephen King
Voordat ik uit huis ging wilde mijn moeder een deel van haar Stephen King boeken weg doen, als ware boekenliefhebber heb ik ze allemaal geadopteerd. Ze staan al een tijdje doelloos op mijn boekenkast wat een beetje zonde is, dus ik heb nu het plan om er elke maand eentje te lezen – ik las in april de Vervloeking – dus voor deze maand heb ik gekozen voor Dolores Claiborne.

Vera Donnovan wordt van de een op de andere dag vermoord door haar trouwe huishoudster Dolores. Dolores beweerd dat Vera vreselijk tegen haar was en dat het pure zelfverdediging was, maar gelooft de politie haar wel, want Vera zou zoiets nooit doen, toch?

In alle eerlijkheid heb ik deze vooral gekozen omdat ie niet extreem dik is, ik heb een aardig grote TBR voor deze maand, dus een dunner boek er bij is altijd fijn ahha.
Nu was het eerste boek dat ik van King last niet een extreem groot succes voor mij, dus ik hoop dat ik deze leuker ga vinden.

Dat is m dan, mijn TBR voor mei, ik hoop dat het me eindelijk eens lukt om me er aan te houden.

So Long,
Nina

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: