Boekrecensies

Boek Recensie: Ons Kasteel aan Zee 🐄🐄🐄🐄🐄

Howdy!
Een paar maanden geleden ontving ik van Gottmer het boek De Geest en het Meisje van Lucy Strange. Een boek waar ik enorm van heb genoten, een recensie vind je hier. Dus toen Gottmer vroeg of ik ook interesse had in de andere boeken van Strange wist ik niet hoe snel ik moest terug mailen.
Vandaag vertel ik jullie graag iets meer over de eerste van de twee boeken die ik van de lieve mensen van Gottmer heb ontvangen, Ons Kasteel aan Zee.

Algemene informatie
Ons Kasteel aan Zee is geschreven door Lucy Strange. Het boek heeft 325 bladzijdes en is (in vertaling door Aleid van Eekelen-Benders) uitgegeven door Gottmer Kinderboeken in 2020. Ons Kasteel aan Zee valt binnen het genre Jeugd/Middle Grade en wordt verteld uit een personale verteller. Het is een standalone.

In het boek volgen we Petra. Het is 1939 en ze woont samen met haar ouders en zusje in een vuurtoren aan de Engelse kust. Ze beleeft allerlei avonturen rond de verborgen tunnels en tussen de grote stenen vlak bij het huis. Maar dan breekt de oorlog uit en verandert alles voor het gezin. Petra’s moeder is Duits en niet iedereen in het dorp kan dat waarderen, want misschien spioneert ze wel voor de vijand. Petra haalt kracht uit de mysterieuze verhalen die rondgaan over de Dochters van Steen, die ze meer dan ooit nodig heeft.

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:
– Ontvoering
– Mishandeling
– Geweld
– Dood van een ouder
– Oorlog
– Bombardementen

Recensie
Wow. Gewoon Wow.
De boeken van Strange lezen als een trein. Tot verbazing van mijn moeder had ik dit boek in anderhalf uur uit tijdens de feestdagen. Ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Ik merk steeds meer dat ik historische romans super leuk vind en dat komt echt door de boeken van Strange.
Ons Kasteel aan zee is super spannend, ik vind het altijd super leuk als dingen die in het begin onbelangrijk lijken aan het einde ineens super belangrijk zijn.

De meeste boeken rond de Tweede Wereldoorlog spelen zich vaak af op het vaste land. Dus ik vond het heel erg interessant om een boek te lezen dat zich op de Britse eilanden afspeelt, want ook daar gebeurde veel dingen die gigantische impact hebben gehad op de bevolking. Verduistering, het schilderen van felgekleurde huizen en eten op de bon.

Soms doen goede mensen slechte dingen… Dat is iets waarmee je zult moeten leren leven, Petra. En gauw ook.

Lucy Strange, Ons Kasteel aan Zee

Nu heb ik sowieso een zwak voor boeken die zich afspelen op de Britse Eilanden – maar dat heb ik al veel vaker verteld – dus de boeken van Strange zijn voor mij echt puur genieten. Omdat het hoofdpersonage wat jonger is zijn dit mooie boeken om de jeugd kennis te laten maken met historische romans, waar ze tegelijkertijd dingen van kunnen leren, want zelfs ik al geschiedenis fanaat heb nieuwe informatie opgedaan.

Net zoals bij De Geest en het Meisje heb ik zo nu en dan een traan gelaten, vooral bij het einde hield ik het niet meer droog.

Ik was een Dochter van Steen geworden.
En steen is sterk.

Lucy Strange, Ons Kasteel aan Zee

De illustraties bij de hoofdstukken zijn ook super leuk! Het is een klein extraatje waar ik elke keer weer blij van werd. Ik heb al met al heel erg genoten van Ons Kasteel aan Zee. Het was een lekker boek om mee op de bank te kruipen – met een kerst chocolaatje er bij -, het is dan ook geen wonder dat het boek bekroond is met een Zilveren Griffel.
Ons Kasteel aan Zee krijgt van mij dan ook vijf koetjes  🐄🐄🐄🐄🐄

Ik wil de lieve mensen van Gottmer weer van harte bedanken voor het opsturen van het boek, ik heb er weer heel erg van genoten


So Long,
Billy


Je kunt het boek hier bestellen
Bol.com
Amazon (partnerlink)
Of natuurlijk bij de lokale boekhandel.

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *