Uncategorized

Podcast: My Favorite Murder

Howdy!
Naast lezen en films kijken ben ik dol op het luisteren naar podcasts. Ik luister ze eigenlijk de hele tijd. Ik ben daarom van plan om de komende tijd wat meer te gaan vertellen over mijn favorieten. Deze week wil ik het graag hebben over de podcast waar ik het afgelopen jaar – volgens mijn Spotify Wrapped- meer dan 500 uur naar geluisterd heb. My Favorite Murder.

Ik ben dus obsessed door True Crime, bloedstollende moordzaken laten mijn hart sneller kloppen. Mijn TV staat standaard afgesteld op Investigation Discovery. Was het de ex-vriend? De jaloerse beste vriendin of toch de buurman? Gelukkig ben ik niet de enige met deze obsessie. Georgia Harstark en Karen Kilgariff hebben er sinds 2016 een podcast over.

Wat is My Favorite Murder
My Favorite Murder is een true crime comedy podcast die sinds 2016 bestaat. Die combinatie klinkt nogal gek, maar op een of andere manier werkt het heel goed en de zaken worden met veel respect behandeld.
Wekelijks bespreken Georgia Harstark en Karen Kilgariff op donderdag een true crime zaak. Dit gaat van bekende zaken als Ted Bundy tot onbekende moordzaken in het noorden van Schotland. Tevens hebben ze het regelmatig over I surived verhalen, vooral Georgia is hier gek op -en ik ook-.
Tussendoor praten de twee vrouwen over hun verleden met verslavingen en mental health, hierdoor normaliseren ze deze aspecten en voelt het soms net alsof je met twee vriendinnen een kopje thee drinkt.
Elke maandag is er een Hometown murders aflevering, hier lezen ze verhalen van kijkers voor, deze zijn vaak hilarisch en zijn een leuk extra’tje tussendoor.

Waarom ben ik zo gek op deze podcast.
De rede dat ik zo gek ben op My Favorite Murder -MFM- is de combinatie van oneindig gebabbel en de spannende verhalen tussendoor. Ik heb een tijdje niet naar MFM geluisterd omdat ik dat geneuzel tussendoor een beetje vervelend begon te vinden, maar sinds we in een pandemie zitten vind ik het juist erg prettig. Het geeft me het gevoel dat ik niet alleen ben en ze hun problemen een beetje bij me neer leggen. Ik voel me er een beetje minder eenzaam door.
Ik leer tevens steeds meer over rechtssystemen en wat mensen kan bewegen tot een gruwelijke daad als moord. Ik vind True Crime ontzettend interessant en ik krijg er geen genoeg van. Georgia en Karen brengen de verhalen op een spannende en humoristische manier waar ik heel erg van kan genieten. Sommige uitspraken – zoals ‘You’re in a cult, call your dad’ – blijven heel erg hangen en zijn inmiddels zelfs op shirts verschenen.
Ik luister deze podcast pas anderhalf jaar en ik heb nog steeds niet alles geluisterd. Op moment van schrijven zijn er 256 afleveringen uitgebracht en 207 Hometown afleveringen.

Nu heeft heeft de MFM ook een fancult. Een plek waar, je tegen vergoeding, toegang krijgt tot extra afleveringen, korting op merch en video’s. Nu ben ik van plan om me binnenkort toch maar aan te melden voor de fancult, want ik krijg geen genoeg van Karin en Georgia.

Oh en als je denkt, ik wil er toch iets beeld bij. Nick Terry heeft op Youtube een aantal fragmenten geanimeerd, het is hi-la-risch, je vind zijn kanaal hier.
My Favorite Murder is te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts.

SSDGM,
Nina

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: