Boekrecensies

Boekrecensie: de Wensenwinkel 🐄 🐄 🐄 🐄  

Howdy!
De feestdagen komen langzaamaan dichterbij, tijd voor knusse en comfy read. Daarom vertel ik jullie vandaag wat meer over een heerlijk boek voor de feestdagen.

Algemene informatie
De Wensenwinkel is geschreven door Chantal Claasen en Saskia M.N. Oudshoorn. Het boek heeft 303 bladzijden en is uitgegeven door Zomer en Keuning in 2022. De Wensenwinkel valt binnen het Adult  en wordt verteld uit een personale verteller. Het is een standalone.

In het boek volgen we Claire en Josie, ze hebben een oude naaisalon omgebouwd tot een Wensenwinkel, als je ergens hulp bij nodig hebt kun je bij hun terecht. Samen met Stijn en Jim proberen ze voor iedereen de feestdagen zo aangenaam mogelijk te maken. Maar wie laat hún wensen uitkomen?

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:

  • Aanranding
  • Scheiding

Recensie
Ik zal eerlijk toegeven dat de Wensenwinkel niet een boek is dat ik normaal gesproken zou oppakken, Feelgood is een genre dat ik niet vaak lees. Maar onder het kader van horizonverbreding wilde ik het wel een keer proberen, mijn moeder leest dit soort boeken tenslotte constant.
Misschien zou ik op mijn vierentwintigste eindelijk eens naar mijn moeder moeten gaan luisteren, want volgens mij vind ik Feelgood stiekem hartstikke leuk.

De Wensenwinkel is een boek zonder onnodig drama, want als ik ergens slecht tegen kan is het de miscommunicatie trope, waarin mensen elkaar niet laten uitpraten en er gedoe ontstaat omdat luisteren kennelijk heel moeilijk is. Het boek heeft een lekkere kerstsfeer, wat helemaal bij deze tijd van het jaar past.
Ik merk steeds vaker dat ik het erg prettig vind om Nederlandse boeken te lezen, want de popcultuur referenties zijn nou eenmaal makkelijker te begrijpen en een kneuterige Nederlandse setting heeft ook wel wat. De Wensenwinkel leest met zijn 300 pagina’s lekker weg, door de meerdere perspectieven vlieg je door het boek heen en wordt het verhaal van meerdere kanten belicht. Normaal gesproken ben ik daar niet zo van, maar bij De Wensenwinkel vond ik het erg leuk.

Champagne glazen worden geheven. ‘All you need is love’ knalt uit de speakers.

Chantal Claasen en Saskia M.N. Oudshoorn, de Wensenwinkel

De Wensenwinkel is zo’n boek waarbij je op pagina 10 al weet hoe het afloopt, maar eigenlijk is dat ook wel eens leuk. Niet te veel poespas, beetje lachen, beetje tranen, beetje sexy, helemaal geweldig. Mocht je dus nog opzoek zijn naar een fijn boek voor de feestdagen die je lekker in een zitting met een kopje thee – of warme chocolade melk – kunt lezen beveel ik de Wensenwinkel van harte aan.
Het luisterboek was trouwens ook erg goed, Klavertje Patijn heeft een fijne stem om naar te luisteren.

Het boek krijgt van mij dan ook vier koetjes , ik ga denk ik maar opzoek naar een ander Feelgood boek. Begin ik toch ineens op mijn moeder te lijken.🐄 🐄 🐄 🐄 

Ik wil de uitgever heel erg bedanken voor het recensie exemplaar, ik heb er erg van genoten.

So Long,
Billy

Je kunt het boek hier bestellen
Bol.com
Of natuurlijk bij de lokale boekhandel.

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *