Boekrecensies

Boekrecensie: Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh 🐄🐄🐄🐄

Ik merk steeds vaker dat ik misschien toch een beetje te oud word voor Young Adult boeken, dat ik het steeds vaker eens ben met de ouderfiguur, want, ‘je bent ook pas zestien, doe normaal. ‘
Dus ik lees steeds vaker New Adult, iets andere doelgroep, iets oudere personages en helemaal mijn ding. Dus toen de Boekerij me een benaderde met de vraag of ik zin had om Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh te recenseren heb ik gelijk ja gezegd.
En wat was dit een leuk boek, dus ik vertel jullie er graag meer over.

Algemene informatie

Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh is geschreven door Margot Wood. Het boek heeft 266 bladzijden en is (in vertaling door Meulenhoff Boekerij bv.) uitgegeven door de Boekerij in 2022. Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh valt binnen het New Adult  en wordt verteld uit een personale verteller. Het is een standalone.

In het boek volgen Elliot McHugh. Ze is net begonnen aan haar eerste jaar aan het Emerson College in Boston en heeft in alle eerlijkheid geen idee waar ze mee bezig is. Ze heeft nog geen idee welk hoofdvak ze wil volgen en wil vooral lol hebben met haar vrienden, schaamteloos dansen en seks hebben met mensen die ze waarschijnlijk nooit meer ziet.
Maar hoe lang kan ze dat volhouden? Want haar vakken blijken moeilijker dan gedacht, de vriend van haar kamergenoot is een klootzak en haar beste vriend houdt met net iets te veel passie alle roddels van de verdieping bij.
Elliot maakt er een puinhoop van en ze heeft geen idee hoe ze zich hier uit moet redden.

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:
– Drank
– Drugs
– Grof taalgebruik
– Een scène die aanranding bevat
– Sex scènes

Recensie
Oh wat heb ik hier van genoten.
Het was zo heerlijk om eens te lezen over iemand wiens leven een totale puinhoop is -want ik weet eigenlijk ook nog steeds niet wat ik aan het doen ben. Het was soms heel erg relatable, want ik begin negen van de tien keer ook veel te laat met leren voor tentamens, ervan uitgaand dat ik het met twee dagen blokken wel red. Maar ik doe niets voor niets zes jaar over mijn studie lmao. En gezond eten is ook gewoon lastig als er een hele wereld aan lekkernijen en makkelijke maaltijden voor je open gaat.

Het was ook fijn om een keer over een hoofdpersonage te lezen die niet zo moeilijk doet over seks. Als ik ergens klaar mee ben is het stereotype onschuldige en maagdelijke hoofdpersonage – waar dan natuurlijk minimaal twee jongens verliefd op worden, het liefst tegelijk. Want er zijn mensen die zonder al te veel gedoe een leuke avond willen hebben, want je bent maar een keer student. Elliot is schaamteloos queer en doet het met wie ze wil, wanner ze daar zin in heeft, you go girl.
Het gaat over de voors en tegens van huisgenoten hebben, – ik ben dol op die van mij, maar stop eens met dat stampen op de trap – dat te veel drank niet altijd een goed idee is en dat een chosen family ook gewoon een echte familie is.

Weet je wat de beste manier is om te vergeten dat je zojuist je eerste semester op college verkloot hebt?
Tequila.
Tequila is fantastisch.

Margot Wood, het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh

Wat ik wel jammer vond – en tevens een puntje van kritiek dat ik wel vaker heb in boeken én het echte leven – is hoe er omgegaan werd met de voornaamwoorden van een van de personages. Op het moment dat hen wordt geïntroduceerd zegt hij duidelijk dat hun voornaamwoorden hij/hen zijn. Vervolgens wordt dit personage het gehele boek aangesproken met hem. Iemand heeft met een rede meerdere voornaamwoorden, gebruik ze dan ook allebei, zo moeilijk is het niet.Het frustreerde me gewoon een beetje, wat er voor zorgde dat ik bij elke scène met dit personage zat te balen.
Er zat overigens wel een ander personage in met genderneutrale voornaamwoorden – én polyamory rep, dus dat maakte het een heel klein beetje goed.

Ik vond Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh al met al een super leuk boek. Ik heb meerdere malen hardop zitten lachen. Het verhaal bevat voetnoten – waarin Elliot haar keuzes probeert uit te leggen aan de lezer – die ik erg leuk vond. Heb ik nog niet eerder gezien in een boek, zouden meer auteurs moeten doen. Het verhaal was sekspositief, lekker herkenbaar maar bovenal ook realistisch, want soms gaat alles ook grandioos verkeerd.
Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh krijgt van mij dan ook vier koetjes 🐄🐄🐄🐄

Ik wil de Boekerij van harte bedanken voor het boek, ik heb een nieuwe favoriet gevonden.

So Long,
Billy

Je kunt het boek hier bestellen
Bruna
Of natuurlijk bij de lokale boekhandel.

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *