Boekrecensies

Boekrecensie: Ketting van IJzer 🐄🐄🐄🐄

Howdy!
Het heeft even geduurd, maar hier is ie dan, het vervolg op Ketting van Goud. Ik keek heel erg naar het tweede deel uit, en jeetje wat was dit een avontuur. Vandaag vertel ik jullie daar graag meer over.

Algemene Informatie
Ketting van Goud is geschreven door Cassandra Clare. Het boek heeft 667 bladzijdes en is (in vertaling door Lia Belt) uitgeven door Luiting Sijthoff in maart 2022.

In dit tweede deel van de Laatste Uren serie weet Cordelia niet meer wie ze kan vertrouwen, iedereen heeft geheimen, voor haar, voor elkaar, voor iedereen. Zelfs haar beste vriendin Lucie verzwijgt dingen voor haar. Dan zwerft er ook nog een seriemoordenaar door Londen die het op schaduwjagers heeft gemunt.

De serie is dus een vervolg op een eerder werk van Clare en bevat spoilers voor de Infernal Devices.

Trigger warning voor de volgende onderwerpen
– Drankmisbruik
– Dood
– Geweld
– Seksisme
– Manipulatie
– Moord
– Dood van een kind

Recensie
Ten eerste, wat een prachtige editie is dit weer! Ik kreeg van Luiting Sijthoff de limited editie opgestuurd en ik heb er toch zeker tien minuten alleen maar naar gestaard. Er zit een afbeelding onder de stofomslag, art tussen de hoofdstukken en helemaal achterin zit er een extra hoofdstuk. Ik ben erg blij dat er steeds meer special editons van boeken in het Nederlands verschijnen, want wat ben ik soms jaloers op de Engelse boekenmarkt.

Ik heb, voordat ik aan Ketting van IJzer begon, eerst Ketting van Goud herlezen. Waar ik erg blij mee ben, want ik was het een en het ander weer vergeten. Gelukkig staan er op Storytel ook luisterboeken, beide ingesproken door Miryanna van Reeden. Ik vind haar stem erg prettig en was dan ook blij dat ze ook dit boek voorlas, want niets is zo vervelend als een verteller die halverwege een serie veranderd wordt.

Ik las het merendeel van het boek toen ik op werkweek was in Polen en ik heb elk moment dat ik even vrij had aangepakt om even te lezen, ik wilde gewoon niet stoppen. Nu ik de wereld wat beter ken ging het lezen een stuk sneller en snapte ik veel meer referenties.
Ik merkte dat dit deel veel meer op de emoties speelt dan het eerst deel. Nu we de personages beter kennen en er meer diepgang komt in hun relaties komen daar veel meer verlangens en hormonen bij kijken. Je gaat je toch wel heel snel hechten aan deze groep schaduwjagers. Soms wilde ik echt in het boek kruipen, iemand in mijn armen nemen en zeggen dat het wel goed zou komen. Stond ik daar met mijn koptelefoon op, in de bus van Eindhoven Airport naar centraal, tranen over mijn wangen. Oh Matthew….

Zoveel geheimen tussen hen. Zoveel leugens.

Cassandra Clare, Ketting van IJzer

Zoals ik in mijn recensie van Ketting van Goud al schreef (die leest u hier) zijn de hoofdstukken wel erg lang. Ik vind het echt een zonde om halverwege een hoofdstuk te stoppen, maar soms kon ik gewoon niet anders. We krijgen in dit deel ook veel meer perspectieven dan het eerste deel, wat ik aan de ene kan niet erg vond, wat was het fijn om meer over sommige personages te lezen. Maar aan de andere kant was het wel erg vervelend, want dan wilde ik juist weten hoe het verder ging met Lucie, maar moest ik me eerst weer door twintig bladzijden over James ploeteren voordat we eindelijk zijn zusje weer volgde. Het haalde op bepaalde momenten wel een beetje de spanning uit het boek, wat erg jammer was.

Ik denk persoonlijk dat de voornaamste kracht van deze serie ligt in de verschillende soorten liefde. Vriendschappelijk, familie en romantisch. Het komt allemaal voorbij en het was een fijne mix, het laat echt zien dat liefde in allerlei soorten en maten komt.

Het enigste wat ik wil, Math, is dat je net zoveel van jezelf houdt als ik van je hou.

Cassandra Clare, Ketting van IJzer

Al met al heb ik enorm genoten van Ketting van IJzer en kan ik niet wachten op het volgende deel, want jeetje wat wordt dit spannend, wat vervelend dat er nog geen release datum is waarna ik kan aftellen…
Ketting van IJzer krijgt van mij dan ook vier koetjes🐄🐄🐄🐄

Ik wil Luiting Sijthoff hartelijk bedanken voor het recensie exemplaar.

So long,
Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *