Boekrecensies

Boekrecensie: Muren van IJs🐄🐄🐄🐄


Howdy!
Ik moet toegeven dat ik vooral in het Engels lees, dat heeft vooral te maken met het feit dat de meeste thema¨s die ik graag ik boeken zie er in het Nederlands niet veel zijn. Maar zo nu en dan heb ik geluk. Dus dit keer heb ik een Nederlandstalige queer fantasy voor jullie.

Algemene informatie

Muren van IJs is geschreven door Nanouk Kira. Het boek heeft 639 bladzijden en is uitgegeven door Zilver Bron in 2022. Muren van IJs valt binnen het Fantasy en wordt verteld uit een auctoriaal perspectief. Het is een het eerste deel van een serie.

In het boek volgen de stad Ravacur. Een stad in opkomst is, het zal als snel een welvarend rijk worden. Neara komt in de stad terecht, opzoek naar een betere toekomst dan die er nu voor haar klaar ligt, maar ze ontdekt al snel dat in Ravacur niets is wat het lijkt. Er zijn mensen die verlangen zoals het Ravacur van vroeger en die er alles aan doen om dat terug te krijgen.

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:

  • Depressie
  • Aanranding
  • Homofobie
  • Zelfverminking
  • Geweld
  • Dood
  • Zelfmoord

Recensie
Ondanks het feit dat het boek ruim over de 600 pagina´s is voelt hij als minder. Het is een boek dat snel weg leest en in de eerste paar hoofdstukken de meeste lijnen al legt. Ik vind het bij fantasy vaak nogal ingewikkeld, waardoor ik de helft van de tijd aan het terug bladeren ben, omdat ik weer eens iets niet snap. Het was voor mijn gevoel dus een wat makkelijker fantasy boek om te lezen.

¨Het gedicht geeft ons hoop.¨
¨ En hoop zal je nodig hebben.¨

Muren van IJs, Nanouk Kira

Het boek bevat meerdere perspectieven, wat ik in alle eerlijkheid niet altijd even prettig vind. Ook bij dit boek had ik al snel aan favoriet waardoor ik de hoofdstukken van de andere personages het liefst zo snel mogelijk door wilde om terug te kunnen naar Déno, gelukkig zijn de hoofdstukken niet erg lang.

Ik vond het al met al een fijne fantasy die lekker wegleest, wanneer deel 2?
Het boek krijgt van mij dan ook vier koetjes 🐄🐄🐄🐄

Ik wil de auteur van harte bedanken voor het recensie-exemplaar
So long, Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *