Filmrecensies

Film recensie: a Man Called Otto 🐄 🐄 🐄 🐄 🐄 

Howdy!
Gisteren was ik samen met mijn huisgenoot uitgenodigd voor een voorvertoning van a Man Called Otto in het koninklijk theater in Amsterdam. Een hele ervaring én een prachtige film, daar vertel ik jullie dan ook graag meer over.

Informatie
a Man Called Otto is een film uit 2023 en hij duurt 126 minuten. Onder de regie van Marc Forster heeft de film een score van 7.5 op IMDB gehaald. De film is voor 12 jaar en ouder en draait vanaf 9 februari in de bioscoop.

In deze film, die gebaseerd is op het Zweedse boek a Man Called Ove, (En man som heter Ove) volgen we Otto. Otto is weduwnaar en ziet het allemaal niet meer zitten, hij heeft vastgeroeste gewoontes en is vooral heel erg nors tegen zijn buren. Maar dan komt er een jong gezin naast hem wonen en zij veranderen alles.

De cast bestaat onder andere uit:
Tom Hanks – bekend van Saving Private Ryan, Forrest Gump en de Robert Langdon films.
Mariana Treviño – bekend van The House of Flowers.
Rachel Keller – bekend van Fargo
Mack Bayda
Cameron Britton – bekend van The Umbrella Academy
Jaunita Jennings
Peter Lawson Jones

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:

  • Transfobie
  • Poging tot zelfdoding
  • Auto ongeluk
  • Miskraam

Recensie
Ik ga eerlijk toegeven dat ik nog niet ben toegekomen aan het boek, wat ik ergens ook wel fijn vond, want daardoor ging ik zonder verwachtingen de zaal in en liet ik het lekker op me af komen.
A Man Called Otto is een film die zich voornamelijk in één straat afspeelt, waardoor de setting lekker klein is en de film heel erg knus aanvoelt. Er gebeurd erg weinig, maar daardoor ook heel veel. Otto doet zijn rondjes door de straat, zet fietsen recht, maakt hekken dicht en stopt het afval in de juiste bakken – want hóé moeilijk is het nou om de blikjes en het papier te scheiden.

Door middel van flashbacks krijgen we meer inzicht in het leven van Otto, en waarom hij eigenlijk zo nors is geworden. Ik heb de ogen uit mijn kop gejankt, al kwam dat voor een deel ook wel door de muziek keuze, die erg goed was. De manier waarop deze in de film zijn verwerkt vond ik erg goed gedaan.
Wat ik ook erg leuk vond is het feit dat Otto in de flashbacks gespeeld wordt door de zoon van Tom Hanks – Truman Hanks.

A Man Called Otto heeft een goede balans tussen grappige momenten en stukken waarbij je een zakdoek nodig hebt, daardoor voelde de film een stuk korter dan de ruim twee uur die hij is. Het acteerwerk voelt erg natuurlijk – ik heb vooral erg genoten van Mariana Treviño. De band die Marisol en Otto opbouwen was prachtig om te zien. Marisol laat niet over zich heen lopen en zet Otto zo nu en dan eens goed op zijn plek, wat soms ook wel nodig is, want Otto denkt soms alleen maar aan zichzelf, terwijl de hele buurt wél aan hem denkt.

Het jaar is nog jong, maar ik heb het idee dat a Man Called Otto in mijn top films van het jaar gaat eindigen. De film krijgt van mij dan ook vijf koetjes  🐄  🐄  🐄  🐄  🐄 


Ik wil Universal Studio’s en Sony Pictures heel erg bedanken voor de uitnodiging.

So long,
Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *