Filmrecensies

Film recensie: Uncharted (2022) 🐄🐄🐄

Howdy!
Ik kwam tot de conclusie dat ik al bijna een jaar geen filmrecensie meer heb geschreven. Nu ga ik nog steeds bijna wekelijks naar de bioscoop, dus het is hoog tijd dat ik mijn ongezouten mening over films weer terug ga brengen op mijn website.
Vorige week ben ik naar Uncharted geweest, en daar vertel ik jullie graag meer over.

Informatie

Uncharted is een film uit 2022 en hij duurt 115 minuten. Onder de regie van Ruben Fleischer heeft de film een score van 6.7 op IMDB gehaald. De film is voor 12 jaar en ouder en draait momenteel nog in de bioscoop.

In deze film volgen we Nathan Drake (Holland), een jonge schatzoeker. Samen met Victor Sullivan (Wahlberg) gaat hij op reis om te zoeken naar de ‘grootste schat die nooit is gevonden.’ Ondertussen is Drake ook nog op zoek naar zijn vermiste broer. De film is gebaseerd op de Uncharted games, een zeer succesvolle gameserie.

De cast bestaat onder andere uit:
Tom Holland – eerder te zien in onder andere de Spiderman films
Mark Wahlberg – eerder te zien in onder andere Ted, Transformers en Instant Family
Antonio Banderas – ken ik zelf vooral als de stem van Puss in Boots uit Shrek
Sophia Ali
Tati Gabrielle
Steve Waddington – eerder te zien in onder andere the imitation game

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:
– Geweld
– Grof taalgebruik
– Bloed

Recensie
Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit een Uncharted game gespeeld – ik ben meer van de rustige games als Stardew Valley – maar het hele concept spreekt me wel aan. Iemand die opzoek gaat naar een mysterieuze schat in een exotische bestemming en ondertussen wordt tegen gewerkt door een slechterik die de rijkdom voor zichzelf wil houden. Het is een makkelijk format en ik geniet er ontzettend van.
Het ding is alleen, er zijn heel veel van dit soort films. Het genre is inmiddels een beetje uitgemolken en de films zijn vaak dertien in een dozijn, er zit gegarandeerd een knappe vrouw in waar de hoofdrol speler verlief op kan worden, een plotwist die je van mijlen ver ziet aankomen en een montage waarin een puzzel wordt opgelost – het liefste met een hip jaren 90 muziekje er onder.
En Uncharted tikte bijna alle hokjes aan, als bonus krijgen we ook nog een vermist familie lid die meer van de schat af wist…

Maar weet je wat het ding is, deze clichés zijn een cliche voor een rede, want het werkt. De film is uiterst vermakelijk, de humor is gezellig en de actie scenes zijn spannend. Tom Holland is een fris gezicht en leuk om naar te kijken, ik ken hem vooral van de Spiderman films, maar na het zien van Uncharted wil ik zeker een aantal van zijn andere films kijken. Ik vond het prettig dat ik een aantal van de acteurs in de film al kende, maar voor mij nieuwere gezichten, als Sophia Ali en Tati Gabrielle, gaven het een leuke afwisseling. Ik moest trouwens wel elke keer dat Antonio Banderas sprak gelijk denken aan Shrek. Nu ben ik dol op Shrek, dus zo erg was dat nou ook weer niet.

De film zat vol actie, achtervolgingen en vuurgevechten. Zelfs mijn favoriete onderdeel van ‘schatten films’ kwam voorbij, een ruimte die onderloopt met water. Er waren ook geen pistolen met eindeloze kogels, iets waar ik me mateloos aan kan irriteren, en dat soort kleine dingen maken voor mij al heel veel goed.
Zoals ik al eerder zei, de film is niet een uniek fenomeen, maar leuk genoeg om gezellig met het gezin op de bank te kijken, er is niet extreem veel bloed en doden vallen er vooral off-screen. Je vermaakt je prima die 115 minuten. Het einde laat ruimte over voor een vervolg en ik zal die dan ook zeker gaan kijken, mocht deze uitkomen.
Uncharted krijgt van mij drie koetjes 🐄🐄🐄

Belangrijk om te weten, de film heeft één post credit scene, dus gewoon netjes blijven zitten. Is ook leuk voor iedereen die aan de film heeft meegewerkt.

So long,
Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *