Filmrecensies

Filmrecensie: Don t Worry Darling 🐄 🐄 

Howdy!
Welkom bij een nieuwe movie maandag!
Als er een film momenteel veel in het nieuws is is het Don t Worry Darling, schandalen tussen de acteurs, tegenvallend acteerwerk en een nogal vaag einde. Dus het was hoogtijd dat ik hem zelf eens ging bewonderen, vandaag vertel ik jullie daar graag meer over.

Informatie
Don t Worry Darling is een film uit 2022 en hij duurt 123 minuten. Onder de regie van Olivia Wilde heeft de film een score van 6.3 op IMDB gehaald. De film is voor 16 jaar en ouder en draait momenteel nog in de bioscoop.

In deze film volgen we Alice (Florence Pugh).
Ze woont samen met haar man Jack (Harry Styles) in het prachtige Victory. Alice leeft er een luxe leven terwijl Jack elke dag naar zijn werk gaat bij het Victory Project. Alice – en de andere vrouwen in het plaatsje- hebben geen idee wat hun mannen uitvoeren, maar dat kan de meeste van hen ook weinig schelen.
Maar Alice begint zich langzaamaan af te vragen waarom al die discretie nodig is, Jack kan haar toch wel vertellen wat hij doet? Hoe meer vragen ze stelt, hoe meer haar vrienden zich tegen haar keren, maar ze kan toch niet de enige zijn die ziet dat er dingen niet kloppen?

De cast bestaat onder andere uit:

Florence Pugh – eerder te zien in Little Women en Black Widow
Harry Styles – vooral bekend van de boyband OneDirection en zijn solocarrière
Olivia Wilde – eerder te zien in House
Gemma Chan – eerder te zien in Crazy Rich Asians en Eternals
Kiki Layne – eerder te zien in If Beale Street Could Talk
Sydney Chandler
Kate Berlant
Chris Pine – eerder te zien in Star Track, Wonder Women en The Finest Hours

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:

  • Drankmisbruik
  • Geweld
  • Fysieke en emotionele mishandeling
  • Zelfmoord
  • Grof taalgebruik
  • Bloed

Tevens bevat de film een aantal (vrij intense) seks scenes, zonder al te veel naakt.

Recensie
Kijk, ik ga niet liegen. Ik ging vooral naar Don t Worry Darling voor een persoon, Florence Pugh. Sinds ik haar heb gezien in Black Widow ben ik fan en kijk ik zo n beetje elke film waar ze in zit, ik ben niet zo lastig. Ik ga ook niet liegen over het feit dat Pugh absoluut de show stal en ze de rede is dat ik de film nog enigszins vermakelijk vond.
De opbouw was langzaam, het verhaal vaag en ik liep de zaal uit met meer vragen dan antwoorden. Ik ben dol op films die me aan het denken zetten, maar dit, tja, wat was dit eigenlijk?
Vooral vergezocht, denk ik.

Nu zie ik regelmatig beelden voorbij komen van jonge puber meisjes die de film vooral willen zien vanwege Pughs mannelijke tegenspeler, the one and only Harry Styles. Ik las al berichten van bezorgde ouders en na het zien van de film zorg ik met ze mee, hij is namelijk alles behalve geschikt voor een jonger publiek. Hij is niets voor niets 16 jaar en ouder.

Verder valt er weinig over te zeggen. De muziek was aangenaam en het camera werk prettig, maar dat was het verder wel. Ik ging vooral heel erg met een wat was dit? gevoel naar huis.
Styles is geen sterke acteur, maar gelukkig kan ie wel goed zingen. Een beetje een teleurstelling dus, maar voor de doorgewinterde Styles fan misschien toch leuk om te zien.

Don t Worry Darling krijgt van mij dan ook twee koetjes 🐄 🐄 

So Long, Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Eén reactie

  • Nathalie

    Hmmmm ik was al lichtelijk in twijfel of deze film wel mijn ding zou zijn, ook al ben ik die (not so?) secret Harry Styles fan. Maar klinkt alsof ik een prima beslissing heb gemaakt om toch niet te gaan haha

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *