Filmrecensies

Filmrecensie: The Women King (2022) 🐄🐄🐄🐄

Films

Howdy!
Zijn we weer met een nieuwe Movie Maandag, ik ben afgelopen week naar The Women King geweest en daar heb ik intens van genoten. Vandaag vertel ik jullie daar meer over.

Informatie
The Women King is een film uit 2022 en hij duurt 135 minuten. Onder de regie vanGina Prince-Bythewood heeft de film een score van 6.7 op IMDB gehaald. De film is voor 16 jaar en ouder en draait momenteel nog in de bioscoop.

In deze film volgen we de Agojie, de vrouwelijke krijgers van het koninkrijk Dahomey. Generaal Nanisca (Viola Davis) stoomt een groep nieuwe krijgers klaar, onder hen Nawi, die door haar vader als onhandelbaar wordt beschouwd en daarom aan de Agojie is gegeven. Nawi wil niets liever dan zichzelf bewijzen, vooral aan Nanisca en Izogie (Lashana Lynch), maar er staat veel op het spel.

De cast bestaat onder andere uit:

Viola Davis – bekend van onder andere How To Get Away With Murder
Thuso Mbedu – bekend van Schandal!
Lashana Lynch – bekend van onder andere Captain Marvel en No Time To Die
Shelia Atim
John Boyega
Hero Finnes Tiffin – bekend van After
Masali Baduza
Adrienne Warren
Jayme Lawson – bekend van onder andere The Batman

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:

  • Geweld
  • Bloed
  • Slavernij
  • Racisme
  • Seksisme
  • (poging tot) verkrachting

Recensie
Wow.
Wat een film.
Wow.

Het verhaal komt langzaam op gang, wat ik bij dit soort films eigenlijk wel fijn vind.
We krijgen een beeld van de Agojie door middel van een prachtige openingsscène en vervolgens krijgen we een klassieke training montage, want Nawi moet nog veel leren en neemt niet alles zo serieus. Ze probeert vooral indruk te maken op Nanisca, die ondertussen met haar eigen demonen worstelt.
Het is een recept voor een knaller van een film, geweldige muziek en puik camera werk. Ik moet er nog steeds een beetje van bij komen. Vriendschap tussen vrouwen speelt een grote rol in de film en ik vond deze bijzonder goed uitgewerkt, familie gaat dieper dan bloed en verder dan we soms denken

Ik las op de good old internet dat de cast heel veel training heeft ondergaan voor de vechtscenes en dat heeft zich heel goed uitbetaald, dat Davis – die inmiddels richting de 60 gaat – nog zo kan vechten, holy shit. Ik bleef van de ene verbazing in de andere vallen en ik kan er gewoon niet over uit hoe goed ik deze film vond. Ik had op sommige momenten het idee dat ik precies wist hoe het plot in elkaar stak, maar dan had ik het toch weer mis.

Ik ben een beetje een standaard wit persoon die zich meer zou moeten verdiepen in de historie die verder gaat dan Europa (al doe ik mijn best) en ik vind de Agojie – want ze hebben echt bestaan – zo interessant dat ik er binnenkort maar eens een deep dive in ga nemen. Beetje jammer dat ik er een film voor nodig had, but thats on me.

Lang verhaal kort, ga deze film gewoon zien, want hij was prachtig.
The Women King krijgt van mij dan ook vier koetjes 🐄 🐄 🐄 🐄 

So Long,
Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *