Boekrecensies,  Uncategorized

Boekrecensie : Violet, Vervloekt & Verwoest 🐄🐄🐄🐄

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen, van die prachtige limited editions. Sprayed edges, artwork en een mooie naked cover. Dit zijn vooral internationale boeken die door belachelijke bedragen over de toonbank gaan. Ik ben dan ook ontzettend blij dat Nederlandse uitgevers nu met mooie edities komen, zo hier ook Violet, Vervloekt & Verwoest, die ik van BestofYA mocht ontvangen. Daar vertel ik jullie graag wat meer over.Algemene informatie

Violet, Vervloekt & Verwoest is geschreven door Gina Chen. Het boek heeft 368 bladzijden en is (in vertaling door Lia Belt) uitgegeven door BestofYA in 2022. Violet, Vervloekt & Verwoest valt binnen het Fantasy en wordt verteld uit een personale verteller. Het is een het eerste boek van een duology.

In het boek volgen we Violet, ze is een ziener en in dienst van de koning. Ze kan in de toekomst kijken en de handen van andere lezen en zo hun verleden en toekomst bekijken. Al haar hele leven heeft ze mot met de prins Cyrus, al kan ze niet ontkennen dat er een aantrekkingskracht tussen hen hangt.Als zijn vader vraagt om een vals liefdesverhaal te voorspellen roept Violet een vreselijk op die het ondergang van het koninkrijk kan betekenen en staat ze voor een onmogelijke keuze.

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:

  • Racisme 
  • (Rituele) zelfbeschadiging
  • Mishandeling 
  • Dood van een ouder 

Ondanks het feit dat het boek een YA-boek is bevat het boek een aantal scènes waarin personages (met wederzijdse toestemming) seksuele handelingen verrichten, al niet expliciet, maar het is geen fade-to-black. 

Recensie

Ik zeg altijd dat ik niet dol ben op Enemies to Lovers, maar ik vind het eigenlijk heerlijk. Een jeetje, wat knallen Cyrus en Violet van de pagina’s af. Het is, gewoon AAHHH. 

Ik heb een groot deel van het boek gelezen toen ik bij de gate zat te wachten op mijn vlucht en het was bijna jammer dat ik moest boarden, want ik wilde doorlezen.

Ik vond het heerlijk dat je gelijk in de wereld gegooid werd en (met behulp van de kaart) langzaamaan steeds meer van de wereld leert. Het is een erg organische manier om geïntroduceerd te worden aan de wereld van Violet. Je krijgt steeds meer kleine stukjes aangereikt, waardoor je beetje bij beetje door krijgt hoe het land (en de politiek) in elkaar steekt. Ik wist niet meer wie ik kon vertrouwen en wie er nu goede bedoelingen had of niet. Het is dat het boek zo mooi is, maar er waren momenten dat ik hem het liefste van me af wilde gooien, “meen je dit nu??”

“Maar ik ben het ergste in Cyrus’ leven en niets heeft ooit zo zoet gesmaakt.”

Gina Chen, Violet, Vervloekt & Verwoest

Ik vind het concept van Violet, Vervloekt & Verwoest uniek, vaak het ik het idee dat ik het allemaal wel gelezen heb, maar ik vind het lastig om het boek ergens mee te vergelijken. Ik kreeg ergens wel Cinderella en Beauty and the Beast vibes, maar het was lastig vast te pinnen. Nu is het volgens mij ook geen hertelling, dus ik kan het overdacht hebben haha. 

BestofYA gaf me ook nog een vraag mee om te behandelen in mijn recensie; Violet is een ziener. Ze bezit de kracht om de toekomst te voorspellen. Zou je Violets kracht willen hebben?

Ik denk dat het aan de ene kant heel chill is, want dan weet je ook waar je aan toe bent (nooit meer je paraplu vergeten), maar het lijkt me ook best beangstigend, want stel dat je iets ziet wat je liever niet had geweten. Dan moet je daar mee blijven rondlopen tot het uit komt ( en je leest in Violet, Vervloekt & Verwoest wat er gebeurd als je probeert te voorkomen), dus ik denk dat ik vriendelijk bedank, ik sta liever voor een verrassing. 

Al met al vond ik Violet, Vervloekt & Verwoest een heerlijk boek met onverwachte wendingen- en je krijgt er gratis een queer side-character bij, waar niet moeilijk over gedaan werd, zo zie in het graag

Violet, Vervloekt & Verwoest krijgt van mij dan ook vier koetjes 🐄🐄🐄🐄

Wanneer komt het tweede deel?

Ik wil BestofYA van harte bedanken voor het recensie exemplaar. 

So long,

Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *