Boekrecensies

Boek Recensie: De Geest en het Meisje 🐄🐄🐄🐄🐄

Howdy!
Het weer wordt slechter, de dagen korter en de chocomel warmer. Het is dus het perfecte moment om een spooky boek te gaan lezen. Mocht ik precies zo’n boek hebben ontvangen van de lieve mensen van Gottmer Kinderboeken, daar vertel ik jullie graag meer over.

Algemene informatie:
De Geest en het Meisje is geschreven door Lucy Strange. Het boek heeft 321 bladzijdes en is (in vertaling door Aleid van Eekelen-Benders) uitgegeven door Gottmer Kinderboeken in april 2021. De Geest en het Meisje valt binnen het genre Jeugd/Middle Grade en wordt verteld uit een personale verteller. Het is een standalone.

In het boek volgen we Aggie. Na de dood van haar ouders wordt ze verbannen uit het landhuis waar ze de eerste twaalf jaar van haar leven heeft doorgebracht. Ze moet bij Thomas gaan wonen, die beweerd haar echte vader te zijn en wennen aan een leven in een klein en vervallen huisje.
Maar iets klopt er niet, want waarom wordt Agatha verbannen, wat is er met de mysterieuze opaal uit het landhuis gebeurt en waarom kijkt iedereen in het dorp Thomas zo vuil aan?
Dan is er ook nog die mysterieuze verschijning op het meer, heeft die geest iets te maken met Aggies echte afkomst?

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:
– Ontvoering
– Mishandeling
– Geweld
– Dood van een ouder
– Dood van een kind

Recensie
Ik las dit boek voor een nieuwe challenge die ik doe, waarbij ik de voorspelling van howlongtoread.com probeer te verbreken. Volgens die site zou ik er 1 uur en 41 minuten over doen. Dat vond ik, zelfs voor mijn doen, nogal snel. Maar het zal je verbazen. In íéts meer dan 1 uur en 39 minuten klapte ik het boek dicht.
Want jeetje wat was dit goed.

Ik dacht in eerste instantie dat het meer een paranormaal boek zou zijn, maar het was vooral een mysterieus verhaal. Want wie is Aggie nu echt? Ik vond de personale perspectief erg fijn, omdat je op deze manier alles samen met Aggie ontdekte. Het verhaal komt stukje bij beetje op gang, waardoor de puzzel langzaam gelegd wordt. Nu vind ik het over het algemeen vervelend als het begin nogal slow is, maar bij dit boek vond ik het juist fijn, omdat je alles nu kan ontdekken. Je leert de omgeving van Gosswater kennen, de dorpsbewoners en Aggie waardoor je een fijne setting hebt voor de rest van het verhaal.

Het boek is vooral serieus, maar zo nu en dan is er wat humor waar ik erg van heb genoten.

‘Toch wel jammer dat ik me geen hoedje hoefde te schrikken,’ gaat hij verder. ‘Ik had je d’r graag een cadeau gegeven.’

Lucy Strange, de Geest en het Meisje.

Met mysterie over Aggies afkomst gaat dieper dan ik dacht en ik heb meerdere keren het boek even neergelegd omdat ik zo verbaast was, ‘neee dat kan toch niet??’ En elke keer als ik doorhad hoe het zat nam het boek weer een onverwachte twist waardoor ik het gewoon even niet meer wist. Nu had ik het aan het einde heel goed door, maar dat het op die manier in elkaar zat had ik niet verwacht.

Het boek zit vol mooie citaten, ik ben weer helemaal los gegaan met mijn tapjes. Ik overweeg ze maar lekker te laten zitten, want ze er allemaal weer uithalen duurt zo lang haha.

“Ik zou niet teruggaan denk ik. Maar ik lijk ook niet in staat verder te gaan. Ik ben een klok die om middernacht is blijven stilstaan.”

Lucy Strange, de Geest en het Meisje.

Al met al is het boek totaal anders dan ik had verwacht, maar was het alles behalve en teleurstelling. Het is spannend, grappig en ik heb meerdere malen mijn tranen moeten wegvegen. Ik vond de referenties naar oud Engelse literatuur ook een super leuke toevoeging. Ik heb nu al zin om het boek te gaan herlezen.

De Geest en het Meisje krijgt van mij dan ook vijf koetjes 🐄🐄🐄🐄🐄

So long,
Billy

Je kunt de Geest en het Meisje hier bestellen
Amazon (partnerlink)
bol.com
of natuurlijk bij de lokale boekhandel

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *