Boekrecensies

Boek recensie: Lumberjanes Volume 1 🐄🐄🐄

Howdy!
Twee recensies over een Graphic Novel op een rij? En over een boek waar ik het twee dagen geleden nog over had? Zekers te weten!
Ik las gisteren Lumberjanes Volume 1 en ik wil jullie daar graag meer over vertellen.

Algemene informatie
Lumberjanes is geschreven en geïllustreerd door ND Stevenson, Shannon Watters, Grace Ellis en Brooke A. Allen. Het boek heeft 128 pagina’s en is uitgegeven door BOOM! box Het boek valt binnen het genre Fantasy. Ik las deze Graphic Novel in het Engels.

Lumberjanes gaat over Miss Qiunzilla Thiskwin Penniquiqul Thistle Crumpet’s camp for hard-core lady-types en focust op de vijf bewoners van de Roanoke cabin. Jo, April, Mal, Molly en Ripley beleven de gekste avonturen op hun scouting kamp en komen er al snel achter dat niets is wat het lijkt, vossen met drie ogen, een heilige kat en Griekse Goden, alles komt voorbij in de doldwaze avonturen

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:
– Geweld, maar een heel klein beetje.

Recensie
Ik heb een beetje gemengde gevoelens over dit boek, je zult ongetwijfeld de drie koetjes al in de titel hebben gezien.
De rede dat ik er voor gekozen heb om voor drie koetjes te gaan in plaats van vier – want dat heb ik wel even overwogen- is het feit dat ik me nog niet echt gehecht voel aan de personages. Het boek was niet heel erg dik dus er was weinig tijd om goed kennis te maken. Ik heb daarom het gevoel dat ik meer over de Lumberjanes moet gaan lezen. Ik ben zeker van plan. om op een later moment, langzaamaan de andere volumes aan te schaffen. Dus mocht je geintreseerd zijn in de ze Graphic Novel raad ik je aan om – als je dat wilt natuurlijk – wat meerdere delen te kopen. Er zijn ook een soort XL volumes waarin meerdere boeken in een keer zitten., misschien dat ik daar maar eens naar moet gaan kijken.
Dit wil trouwens niet zeggen dat je niets over de personages leert, je merkt gelijk van het begin dat elke scout zijn eigen kwaliteiten heeft, wat ze ook van elkaar weten. De ene is goed in boogschieten, de ander is beter in een kano. Ze helpen elkaar en dat is een leuke boodschap die door het boek heen zit.

“I solemnly swear to do my best
Every day, And in all that I do.
To be brave and strong.

To be truthful and compassionate,
To be interesting and interested,
To respect nature|
To pay attention and question
The world around me.
To think of others first,
To always help and protect my friends
Then there’s a line about god or whatever
And to make the world a better place
for Lumberjane scouts
And for everyone else.”

ND Stevenson, Shannon Watters en Grace Ellis, Lumberjanes, Volume 1

Verder vond ik Lumberjanes echt heeel leuk! Ik heb er echt van genoten, het was grappig, het was spannend en de illustraties waren erg mooi gedaan. Ik vond het format, als een soort scoutinghandleiding, echt heel erg leuk. De stukjes tekst over de badges die de scouts kunnen verdienen was een leuke aanvulling. Ik ben benieuwd waar dit doldwaze avontuur verdergaat. Volume 1 beslaat vier hoofdstukken die losse verhaaltjes zijn – er is enigszins een samenhang – dus het is een lekker boek om er even bij te pakken een een hoofdstuk te lezen.


Dus, in conclusie, een leuke Graphic Novel die prachtig getekend is, de binding met de personages is er nog niet helemaal, maar dat komt vast wel in de latere delen. Lumberjanes Volume 1 krijgt van mij drie koetjes. 🐄 🐄 🐄

So Long,
Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *