Boekrecensies

Boek recensie: Nimona 🐄🐄🐄🐄

Howdy! Een tijdje geleden kreeg ik de Graphic Novel Nimona in een mysterybag van Blossom Books. Afgelopen weekend heb ik dit pareltje gelezen en vandaag wil ik jullie er meer over vertellen.

Algemene Informatie
Nimona is geschreven en geïllustreerd door ND Stevenson. Het boek heeft 272 pagina’s en uitgegeven door Blossom Books. Het boek valt binnen het genre Fantasy. Ik las dit boek in het Nederlands in de vertaling van Mariella Manfré.

Nimona gaat over de gedaanteverwisselaar Nimona die zich aansluit bij de superschurk Ballister Zwarthart. Hun missie is om Ambrosious Goudzak – die ooit meer dan beste vrienden was met Ballister – en het Instituut voor Rechtshandhaving & Heldendom te ontmaskeren. Zij hebben namelijk snode plannen en zijn van plan om Zwarthart alles in zijn voeten te schuiven.
Maar Nimona verbergt een aantal dingen voor Zwarthart, hij wil zijn sidekick alleen maar helpen, maar ze laat hem niet toe…

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:
– Bloed
– Dood
– Moord
– Amputatie

Recensie
Wat was dit super leuk! Het verhaal verloopt vlot, de personages zijn super leuk en de tekeningen zijn heel leuk gedaan! Ik lees nog niet heel lang graphic novels, maar deze staat zeker op mijn lijstje met favorieten.
Nimona is een super leuk personage en haar dynamiek met Zwarthart was GEWELDIG. Och wat waren ze zorgzaam naar elkaar, te lief.
In het begin is Zwarthart niet zo gediend van de gedaanteverwisselaar die ineens bij hem op de stoep staat, maar ze groeien snel naar elkaar toe. Ik vond het ook leuk om eens te lezen vanuit het perspectief van ‘de slechterik’ omdat de meeste boeken nou eenmaal over de good guys gaan.

‘Hoe staat je tegenover een bankroof?’
‘Positief. Ik sta positief tegenover een bankroof.’

Noelle Stevenson, Nimona

Je leert al snel dat het verhaal een stuk complexer is dan ‘A is slecht en B is goed.’ Zwarthart is dan wel een superschurk, maar hij bedoelt het nog zo lang nog slecht nog niet – ‘Nimona, we maken ze níét dood‘ – en Ambrosious bedoelt niet alles altijd even goed. De relatie tussen Zwarthart en Ambrosious wordt ook goed uitgewerkt in het boek, je weet waarom ze tegenover elkaar staan, maar hoe ze het niet altijd heel erg fijn vinden dat ze elkaars aartsvijanden zijn.


Tevens was het ronduit hilarisch. De grapjes waren zo leuk en ik heb regelmatig hardop gelachen. De tekeningen dragen daar ook zeker aan bij. De manier waarop het verhaal in beeld worden gebracht is heel kunstig gedaan en het droeg bij aan de hele feeling van het boek.

In conclusie vond ik Nimona SUPER LEUK. De Graphic Novel krijgt van mij dan ook vier koetjes. 🐄🐄🐄🐄

Stevenson heeft aan nog meer boeken gewerkt, waaronder Lumberjanes – iets met een zomerkamp, but make it queer – waar ik inmiddels de eerste volume van heb besteld. – Het is een graphic novel, dus ik vind dat ik technisch gezien niet mijn book buying ban heb verbroken. –
Als ik die leuk vind heb ik nog iets om naar uit te kijken, want er zijn 18 volumes! Oh en leuk feitje, zowel Nimona als Lumberjanes worden geanimeerd als series! Lekker iets om naar uit te kijken dus!

So Long,
Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *