Boekrecensies

Boekrecensie: De Koffer 🐄 🐄 🐄 🐄 🐄 

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik dol ben op true crime, dus toen dit boek op mijn pad kwam kon ik niet wachten om er in te duiken. Vandaag vertel ik jullie daar dan ook graag wat meer over.

Algemene informatie
De Koffer is geschreven door Steve Beirneart. Het boek heeft 268 bladzijden en is uitgegeven door Hamleybooks in 2022. De Koffer valt binnen het genre Psychologische Thriller en wordt verteld uit auctoriaal perspectief. Het is een standalone.

In het boek volgen we Frederick Swarts, hij wordt opgetrommeld als August Desmedt verdwijnt en van zijn vrouw ook geen enkel spoor te bekennen is. Al snel zit Swarts in een ingewikkelde moordzaak. Gaat het Swarts lukken om de zaak op te lossen, gelukkig heeft hij zijn echtgenoot nog die nog scherper is dan hij.

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:

  • Racisme
  • (zelf) Moord
  • Bloed
  • Verminking

Recensie
Soms heb je ze gewoon, van die boeken die toevallig op je pad komen, de Koffer was er voor mij zo’n eentje. En wat heb ik hier van genoten.
Het boek is een klassieke ‘niets is wat het lijk,’ en het moment dat je denkt dat je doorhebt hoe het zit blijkt het toch anders. Onbelangrijke details lijken ineens aanwijzingen te kunnen zijn.
We benaderen het verhaal vanuit verschillende kanten, waardoor je niet altijd weet wie de waarheid spreekt en wie niet. Iedereen heeft een motief en soms begreep ik heel goed waarom ze het gedaan hadden kunnen hebben.

“Wat heeft dit te betekenen?” brieste de commissaris, terwijl hij het rapport met een flinke mep op zijn bureau deed neerkomen.
“Dat de zaak niet zo voor de hand liggend is als wij dachten.”

Steve Beirneart, De Koffer

Het boek leest als een trein, de hoofdstukken zijn niet al te lang en eindigen regelmatig op een cliffhanger, waardoor ik vaak ‘nog even één hoofdstukje’ wilde lezen. Voor je het weet heb je het boek dan uit. Ik kan het luisterboek ook van harte aanraden, voorgelezen door de auteur zelf. Hij luisterde erg prettig en zelfs op een hogere snelheid is het nog goed te volgen.

Het boek krijgt van mij vijf koetjes, vertel me alsjeblieft dat er meer boeken gaan komen over Frederick.

Ik wil de uitgever heel erg bedanken voor het recensie exemplaar, ik heb er erg van genoten.

So Long,
Billy

Je kunt het boek hier bestellen
Bruna
Of natuurlijk bij de lokale boekhandel.

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *