Boekrecensies

Boekrecensie: De Terugkeer van de Troonopvolger 🐄🐄🐄🐄

Howdy!
Vorig jaar las ik met heel veel plezier De Drakenprofetie, het eerste deel in de Vleugels van Vuur serie. Een paar weken terug viel het tweede deel van deze geweldige serie op de deurmat, vandaag vertel ik jullie daar graag meer over.

Algemene informatie
De Terugkeer van de Troonopvolger is geschreven door Tui Sutherland. Het boek heeft 383 bladzijdes en is (in vertaling door Sofia Engelsman) uitgegeven door Gottmer Kinderboeken in april 2022.
De Terugkeer van de Troonopvolger valt binnen het genre jeugd boeken en wordt verteld vanuit een auctoriaal perspectief. Het is het tweede deel in de Vleugels van Vuur serie.

De vijf draken jongen zoeken hun toevlucht in het rijk van de ZeeVleugels, waar ze met open armen worden ontvangen. Vooral Tsunami is helemaal op haar plek, maar al snel blijkt het toch niet zo perfect zoals het blijkt. In de diepte van de zee speelt er verraad en duistere geheimen, kan Tsunami haar thuis en vrienden wel allebei beschermen?

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:
– Ontvoering
– Moord
– Mishandeling
– Geweld
– Marteling

Recensie
Ik heb van te voren het eerste deel herlezen (mijn recensie vind je hier), waar ik erg blij mee was. Het boek laat namelijk weinig ruimte over voor onnodige uitleg en duikt gelijk weer het verhaal in. Als je het in de eerste zin al over stervende draken hebt heb je me gelijk te pakken.

In dit tweede deel volgen we een van de andere drakenjongen, Tsunami. Ik vond haar een geweldig hoofdpersonage, die niet bang is om haar bek open te trekken. We leren steeds meer over de drakenjongen en ik heb wederom weer erg genoten van hun band.

“Hey jongens, dit is nou de geur van vrijheid.”
“Vrijheid ruikt nogal naar vis,” merkte Sterrenwolk op.

De Terugkeer van de Troonopvolger, Tui Sutherland

Het boek zit vol plottwist, waardoor ik maar door wilde blijven lezen. Wat nogal vervelend was, want ik moest toch echt de trein uit. Het verhaal leest vlot en de hoofdstukken zijn niet te lang, wat ik fijn vind, want ik heb er een hekel aan om midden in een hoofdstuk te moeten stoppen.
Zoals ik al in mijn recensie van het eerste boek schreef zijn deze boeken wel erg spannend. Ik vond het boek op sommige momenten echt heel erg bruut worden. Ik heb een aantal keer het boek neergelegd omdat ik dacht, oh dat is wel heftig. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden als je het aan een jonge lezer wil geven.

Al met al was De Terugkeer van de Troonopvolger een super leuk boek vol met spanning en found family. We leren steeds meer over de wereld van de draken, waardoor ik erg benieuwd ben naar het derde deel dat later dit jaar verschijnt.
Ik heb wederom erg genoten van deze serie. Het boek krijgt van mij dan ook vier koetjes 🐄🐄🐄🐄

Ik wil Gottmer van harte bedanken voor het recensie-exemplaar
So long, Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *