Boekrecensies

Boekrecensie: een Zee van Leugens 🐄 🐄 🐄 

Prequels, you hate them – ik kijk naar jou Star Wars- or you love them. Dus toen er een prequel verscheen van de hit Wij Leugenaars was ik erg benieuwd. Ik he erg genoten van het eerste avontuur van de Sinclair familie, maar is de tweede net zo goed?

Algemene informatie

Een Zee van Leugens is geschreven door E. Lockhart. Het boek heeft 421 bladzijden en is (in vertaling door Sandra van de Ven) uitgegeven door de Fontein in 2022. Een Zee van Leugens alt binnen het Young Adult  en wordt verteld uit een personale verteller. Het is een het tweede deel in de We Were Liars serie, maar speelt zich af vóór het eerste boek. Het boek bevat echter wel spoilers voor het eerste boek, dus je kunt hem niet als standalone lezen.

In het boek gaan we terug in de tijd, de jaren 80 in. Welkom bij de perfecte familie Sinclair. Ze brengen hun zomers door op een privé eiland, maar dit jaar, dit jaar is alles anders. Een zomer om nooit meer te vergeten, een zee die niet vergeet en onvoorspelbaar veel fouten.

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:

  • Dood
  • Verdrinking
  • Verlies van een kind
  • Verslaving
  • Drank misbruik
  • (poging tot) verkrachting

Recensie
Ik had dit boek per ongeluk uit. Gebeurd soms gewoon. Dan zit ik er zo in dat ik hem al dichtsla voordat ik er erg in heb. Ik deed mee met de readalong voor Een Zee van Leugens, dan is het de bedoeling dat je elke dag een aantal paginas leest en dan met elkaar bespreekt waar het overgaat. Maar daar heb ik me dus niet helemaal aan gehouden, sorry, maar ik merkte al snel dat ik niet de enige was. Een Zee van Leugens is namelijk een boek dat heel fijn weg leest. Korte hoofdstukken, een schrijfstijl waar je u tegen zegt, ik ben er dol op.

Als ik dit verhaal op de juiste manier vertel, het echt vertel zoals ik het moet vertellen, dan ben ik toch niet de gast. In dit verhaal, het verhaal van de gestolen duiten, zweer ik je:
ik ben de
geest

E. Lockhart, Een Zee van Leugens

Het ding is alleen, ik ging er waarschijnlijk met net iets te veel verwachtingen in. Wij Leugenaars vond ik geweldig en ik verwachte dat dit boek me ook weer weg zou blazen. Dat gebeurde echter niet, het boek bleef nogal kalm en ik zag elke twist aankomen, waardoor de shockvalue een beetje weg was. Begrijp me niet verkeerd, want ik heb al met al prima genoten van het boek, maar ik had er toch meer van verwacht.
Vond je Wij Leugenaars geweldig raad ik hem van harte aan, vond je die wat minder denk ik niet dat je Een Zee van Leugens beter gaat vinden.
Conclusie, een boek dat heerlijk weg leest, meer diepgang geeft aan Wij Leugenaars maar niet dezelfde feeling heeft als Wij Leugenaars.
Een Zee van Leugens krijgt van mij dan ook drie koetjes 🐄 🐄 🐄 

Ik wil de uitgever van harte bedanken voor het recensie-exemplaar.

So long,
Billy

Je kunt het boek hier bestellen
Bruna
Of natuurlijk bij de lokale boekhandel.

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *