Boekrecensies

Boekrecensie: Het Verbogen Rijk 🐄🐄🐄🐄


Howdy!
De uitverkoren drakenjongen zijn terug in een nieuw avontuur. Het derde deel in deze super spanende serie viel een paar weken geleden op de deurmat en ik vertel jullie daar vandaag graag meer over.

Algemene informatie

Het Verborgen Rijk is geschreven door Tui Sutherland. Het boek heeft 301 bladzijden en is (in vertaling door Sofia Engelsman) uitgegeven door Gottmer Kinderboeken in september 2022. Het Verborgen Rijk valt binnen het jeugdboeken  en wordt verteld uit auctoriaal perspectief. Het is het derde deel in de Vleugels van Vuur serie.

In het boek volgen Glorie, samen met haar vrienden zoekt ze haar toevlucht in het regenwoud. Daar ontmoet ze de andere RegenVleugels, maar haar stam valt nogal tegen. Ze houden vooral van luieren en fruit eten. Als er draken verdwijnen doen ze allemaal niets, allemaal, behalve Glorie.

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:

  • Moord
  • Geweld
  • Oorlog
  • Marteling
  • Ontvoering

Recensie
Laat ik beginnen met het feit dat ik dit nog steeds niet echt een jeugd serie vind, de boeken zijn soms net iets té spannend. De oorlog komt steeds dichter bij en de draken worden er steeds meer bij betrokken. Ik denk dat wat oudere kids het echt wel aan kunnen, maar als je op deze recensie bent belandt omdat je er over denkt om dit boek te kopen voor je kroos, hou dan even in je achterhoofd dat de boeken wel dealen met een oorlog en geweld, al zijn het draken.

Anyways, het boek was wel geweldig. Ik ben dol op deze serie en het feit dat we wederom weer een andere draak volgen als hoofdrol speler vind ik heerlijk. Ik ben nogal gehecht geraakt aan de drakenjongeren, en het is leuk om de groep weer vanuit een ander perspectief te zien. Ze geven heel erg om elkaar, ondanks het feit dat ze het niet altijd willen toegeven.

¨We komen je redden,¨ zei hij.
¨Ik was mezelf al aan het redden.¨

Het Verborgen Rijk, Tui Sutherland

Het boek zit weer vol met spannende momenten, twists en turns.
Elke keer als ik eindelijk dacht dat ik even op adem kon komen werd het boek weer een andere kant op gegooid.
De draken – en ik – weten niet meer wie ze kunnen vertrouwen. We willen het goed zien in anderen, maar iedereen smeet zijn eigen plannen om er zo veel mogelijk gewin uit te krijgen. En hoe ver ga je voor draken die eigenlijk niets om jou geven?

Ik geniet intens van deze serie. Spanning wordt gemengd met humor en een tikkeltje magie. De draken komen steeds meer in hun element en ontdekken waar ze toe in staat zijn.
Deel vier kan maar niet snel genoeg komen.
Het Verborgen Rijk krijgt van mij dan ook vier koetjes 🐄🐄🐄🐄

Ik wil Gottmer van harte bedanken voor het recensie-exemplaar
So long, Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *