Boekrecensies

Boekrecensie: Mijn Zusje, De Seriemoordenaar 🐄🐄🐄🐄 

Een tijdje geleden ontving ik van Uitgeverij Rainbow Mijn Zusje, de Seriemoordenaar. Vandaag vertel ik jullie daar graag meer over.

Algemene informatie
Mijn Zusje, de Seriemoordenaar is geschreven door Oyinkan Braithwaite. Het boek heeft 230 bladzijden en is (in vertaling door Astrid Huisman en Roos van de Wardt) uitgegeven door Uitgeverij Rainbow in 2022 (eerdere publicatie verscheen in 2018). Mijn Zusje, de Seriemoordenaar valt binnen het Thriller  en wordt verteld uit een personale verteller. Het is een standalone.

In het boek volgen we Korede, een verpleegkundige in een ziekenhuis in Lagos. Ze heeft een jonger zusje Ayoola. Ayoola neemt het leven niet al te serieus, is het favoriete kind van hun moeder en bovenal bloedmooi. Alles gaat Ayoola voor de windt, al heeft ze wel de neiging om haar vriendjes te vermoorden. Dan is het aan Korede om Ayoola te helpen, want zussen ben je voor het leven.
Als de arts waar Korede stiekem verliefd op is valt voor Ayoola moet Korede een besluit nemen, kiest ze voor haar zusje of eindelijk eens voor zichzelf.

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:
– Mishandeling
– Ziekenhuis
– Dood van een partner
– Moord
– Vermissing
– Bloed en lugubere beschrijvingen.

Recensie
Mijn Zusje, de Seriemoordenaar is een niet al te dik boek, je vliegt als het ware door de 230 pagina ’s heen. Omdat het boek lekkere korte hoofdstukken heeft heb je hem voor je het weet uit. Auteurs zouden vaker korte hoofdstukken moeten schrijven, meer dan 20 pagina ’s zou verboden moeten worden.

Het verhaal wordt niet geheel chronologisch verteld, waardoor je constant met vragen blijft zitten. Hoe gaat het verder? Worden ze gepakt? En wie zijn de andere slachtoffers van Ayoola?
Ik merk dat ik dit een effectieve manier van vertellen vind, want ik wilde maar blijven doorlezen. Mede door die korte hoofdstukken was het erg verleidelijk om er ‘nog ééntje te pakken, ‘ voordat ik ging slapen.

De tranen stormen over mijn wangen zonder dat ik daar toestemming voor heb gegeven.

Oyinkan Braithwaite – Mijn Zusje de Seriemoordenaar

Ik ben dol op thrillers, maar een vanuit het perspectief van de dader – of nou ja, de gene die haar helpt- heb ik niet vaak gelezen. Ik vond het op een bepaalde manier wel eens ‘leuk, ‘ al is dat in een boek over moord misschien niet helemaal het goede woord haha.

Je begint echt met Korede mee te twijfelen, je merkt dat ze veel om haar zusje geeft, maar wat ze aan het doen is is niet okay. Vooral omdat hun moeder – die van niets weet – het gedrag van Ayoola constant aan het goedpraten is, want ze moeten een goede man vinden om mee te trouwen. Het boek was heel spannend en het taalgebruik was op sommige momenten in alle eerlijkheid ronduit hilarisch.
Ik raad overigens ook het luisterboek van harte aan. De Nederlandse versie wordt voorgelezen door Babs Gons en ik vind haar stem erg prettig om naar te luisteren.

Mocht je nog opzoek zijn naar een spannend boek dat makkelijk weg leest raad ik deze van harte aan.
Mijn Zusje, de Seriemoordenaar krijgt van mij dan ook vier koetjes 🐄🐄🐄🐄

Ik wil uitgeverij Rainbow hartelijk bedanken voor het recensie exemplaar.

So Long,
Billy


Je kunt het boek hier bestellen
Bol.com
Of natuurlijk bij de lokale boekhandel.
Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *