Boekrecensies

Boekrecensie, Percy Jackson en de bokaal van de Goden 🐄🐄🐄🐄🐄

Er zijn zelden boeken geweest waar ik zo erg naar heb uitgekeken als deze.
Ik ben al jaar en dag erg groot fan van de Percy Jackson serie, dus toen deel 6 eindelijk uitkwam – na meer dan 14 jaar sinds deel 5 – heb ik alles aan de kant gegooid om hem te lezen.
En vandaag vertel ik jullie hier dan ook graag meer over.

Ik heb dit boek mogen ontvangen van de uitgever, dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn mening over het boek.

Algemene informatie
Percy Jackson en de Bokaal van de Goden is geschreven door Rick Riordan. Het boek heeft 246 bladzijden en is (in vertaling door Niels van Eekelen en Mijke van Leersum) uitgegeven door van Goor in september 2023. Percy Jackson en de Bokaal van de Goden valt binnen het genre fantasy en wordt verteld uit het ik-perspectief. Het is een het zesde deel in de Percy Jackson en de Olympiërs serie.

In het boek volgen we Percy Jackson terwijl hij samen met zijn beste vrienden Grover en Annabeth de bokaal van de goden moet vinden en moet terug brengen naar Ganymedes. In ruil daarvoor zal Ganymedes een aanbevelingsbrief voor Percy schrijven, die hij hard nodig heeft om toegelaten te worden tot de universiteit.

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:

  • Geweld
  • Poging tot verdrinking

Recensie
Oh wat was het fijn om weer terug te zijn in de wereld van Percy. Zonder de eerste vijf boeken had ik mezelf nooit aangemeld voor de leraren opleiding – ik ga het na de herfst met mijn brugklas hebben over de Griekse goden en ik kan niet wachten.
Het boek voelde echt een beetje als thuiskomen. Het voelde erg fijn om weer een nieuw avontuur met deze drie te mogen beleven.

Het boek speelt zich enkele jaren na De Laatste Olympiër af, tussendoor heeft Percy genoeg beleef in de Helden van Olympus serie, dus het boek bevat kleine spoilers voor die boeken serie – al heb ik die zelf niet gelezen en heb ik geen grote spoilers gekregen.
Omdat Percy inmiddels iets ouder is loopt hij tegen wat andere problemen aan dan Percy in boek 1, maar dat vond ik eigenlijk wel heel erg leuk.

“Ik ben een jongen met beperkte talenten. Als ik het niet kan doden met water, een zwaard of sarcasme, ben ik eigenlijk machteloos.”

Rick Riordan, Percy Jackson en de Bokaal van de Goden.

Het verhaal verloopt vlot, leest lekker weg en is bovenal heel erg grappig. Ik heb meerdere malen hardop gelachen, waarbij ik misschien mensen wakker heb gemaakt – sorry lieverd.
Het voelde gewoon weer heerlijk oud en vertrouwd Percy.

Als fan van de Griekse mytologie is het ook weer een genot, want er zitten genoeg kleine Easter eggs in en helden en goden om te herkennen.
Al met al was Percy Jackson en de Bokaal van de Goden gewoon 246 pagina’s lang genieten, ik kan nu al niet wachten op deel 7, want ja, die komt volgend jaar!

Lang verhaal kort, Percy krijgt van mij vijf koetjes, want wat heb ik genoten.

So Long,

Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *