Boekrecensies

Boekrecensie: Sterrenjager 🐄 🐄 🐄 🐄 

Uitgeverij Hamleybooks houdt de komende paar weken een aantal zomertours met recentelijk verschenen boeken. Vandaag was het mijn beurt voor het boek Sterrenjager.

Algemene informatie

Sterrenjager is geschreven door Jen Minkman. Het boek heeft 377 bladzijden en is uitgegeven door Hamley Books in 2022. Sterrenjager valt binnen het genre Young Adult en wordt verteld uit auctoriaal perspectief. Het is een standalone.

In het boek volgen Berry, die samen met haar tweelingbroer Ozan en haar opa op Jersey woont. De tweeling heeft samen een blog voor bovennatuurlijke verschijnselen die goed loopt. Als hun opa een ongeluk krijgt en in het ziekenhuis beland neemt hun leven een onverwachte wending. Berry en Ozan komen terecht in een mysterieus avontuur, hun familie beschermt al eeuwen lang een belangrijk geheim en de hele wereld is misschien wel in gevaar.

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:
– Dood van een ouder
– Geweld
– Homofobie
– Transfobie
– Trauma

Recensie

Wat was dit een fijn boek, holy shit.
Ik wil dit boek gewoon knuffelen en een tijdje vasthouden.
De voornaamste rede dat ik dit boek zo fijn vond was de representatie.
Er was trans-rep, autisme-rep, queer-rep en, iets wat ik voor het eerst in een Nederlands boek zag, non-binaire rep. Ik dacht dat ik een leuk verhaaltje zou lezen over een spannend avontuur, maar eindstand zat ik met tranen in mijn ogen, omdat een van de personages hen/hun voornaamwoorden heeft.
Wat ik vooral erg prettig vond is het feit dat ik dit wist toen ik aan het boek begon, het wordt nergens benoemd, maar gewoon in het boek behandeld alsof het normaal is. En dat is hoe ik het graag zie. Het was een beetje een klein cadeautje.

‘Ik vraag me soms af of het heelal ons zou missen als we er niet meer zijn. ‘

Jen Minkman – Sterrenjager

Het verhaal zelf was erg spannend. Ik vond het heerlijk om over de tempeliers te lezen, te kijken of ik wat van het latijn begreep en of ik het mystery kon ontrafelen. Nu studeer ik geschiedenis, waardoor ik regelmatig dingen herkende, maak ik toch eens goed gebruik van mijn studie. Mijn ‘achtergrond kennis ‘ was zo nu en dan wel handig, want het is zo nu en dan een beetje gecompliceerd, waardoor ik snap dat een leek het wel eens moeilijk kan vinden. Maar misschien is het een goed excuus om eens lekker in de geschiedenis te duiken.
Het boek bevat tevens een leuk aantal pop-cultuur referenties – inclusief Robert Langdon, op wie ik dol ben.
Lang verhaal kort, de rep was GE-WEL-DIG, het verhaal spannend en vooral als geschiedenis nerd heerlijk. Het boek krijgt van mij dan ook vier koetjes 🐄 🐄 🐄 🐄 

Ik wil uitgeverij Hamley Books hartelijk bedanken voor het recensie exemplaar.

So Long,
Billy

Je kunt het boek hier bestellen
Bol.com
Of natuurlijk bij de lokale boekhandel.

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *