Overig

App Recencie: Bookly 🐄🐄🐄🐄🐄

Howdy!
Ik probeer al een tijdje bij te houden hoeveel pagina’s ik elke dag lees en hoe lang ik daar over doe. Nu gaat dat soms nogal lastig omdat ik vergeet op welke pagina ik begonnen ben en waar ik geëindigd ben. Een tijdje geleden ontdekte ik de app Bookly, die dat allemaal voor me bij houdt en ik ben helemaal fan. Vandaag wil ik jullie er graag meer over vertellen.

Wat is Bookly
Bookly is een app die je helpt met elke dag lezen. Je kunt een boek invoeren en de app aanzetten als je aan het lezen bent. – Als het boek er niet in staat kun je de gegevens zelf invullen – De app houdt dan bij hoe ver je in het boek bent en hoe lang het nog gaat duren voordat je het boek uit hebt. Verder kun je gedachtes en quotes toevoegen. Als je een boek uit hebt krijg je een overzicht van het boek met all je statistieken. Op de afbeelding zie je een voorbeeld, dit zijn bijvoorbeeld de statistieken van A Sky Beyond the Storm.

Wat kost de app?
Bookly is voor de 10ste tien boeken gratis, je kunt ook een week de gratis pro versie uitproberen. Met de Pro versie heb je toegang tot onder andere je statistieken, maandelijkse en jaarlijkse overzichten en een Cloud Back-up.
Daarna kost de app 5 euro per maand, 20 euro voor 6 maanden of 30 euro voor een jaar. Ik heb door een nieuwjaars- actie de app voor 15 voor een jaar. Al denk ik persoonlijk dat het de 30 euro op een jaarbasis het zeker de moeite waard is.

Recensie
Ik kan gewoon niet meer zonder Bookly, ik gebruik het de hele tijd en ik vind het super handig! Het is ook heel makkelijk! Aan het begin van een ‘leessessie’ klik ik op start en aan het einde voer ik de bladzijde in waar ik gebleven ben. De volgende sessie begint hij dan automatisch op die bladzijde. Ik zie hoe lang het ongeveer duurt voordat ik het boek uit heb en hoe snel ik ongeveer lees. Vooral het toevoegen van quotes vind ik erg leuk, ik lees regelmatig iets in een boek wat ik mooi vind, maar ik heb nu ook een goede motivatie om het op te schrijven! De app staat ook text to screen toe. Wat betekend dat je een foto kunt maken van je bladzijde en de app de tekst op de foto kunt omzetten in tekst voor in de app! Super handig want dan hoef je niet alles over te typen, ik heb nog geen foutjes mee gemaakt in de app, dus het werkt heel goed!

Je kunt boeken aangeven als audiobook of fysiek boek, het enigste wat ik jammer vind is dat er geen combinatie is, want soms gebruik ik beide vormen. Ik zet dan meestal het luisterboek aan en voer dan later de ‘leessessie’ in met de pagina’s die ik gelezen heb – dat neem ik dan over vanuit het fysieke boek -. Gelukkig kan dat ook, en ik vind het erg fijn dat ik ook later dingen kan toevoegen.

Verder kun je een maandelijks doel opstellen en een jaarlijks doel. Ik heb zelf een maandelijks doel van 30 uur lezen – die ik deze maand al gehaald heb! – en een jaarlijks doel van 115 boeken. De app houdt alles heel nauwkeurig bij. Tevens kun je in de app een leuk overzicht vinden van het aantal uren en pagina’s je hebt gelezen. Op de foto zie je mijn aantal gelezen pagina’s van de afgelopen twee weken. Het is zo leuk om een overzicht te zien!

In conclusie ben ik een hele grote fan van Bookly, de app krijgt van mij dan ook vijf koetjes 🐄🐄🐄🐄🐄

So Long,
Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *