Boekrecensies

Boekrecensie: De Drakenprofetie 🐄🐄🐄🐄

Howdy!

Vorige week viel er een heel mooi boek op de deurmat. Vleugels van Vuur, de Drakenprofetie. Gottmer Kinderboeken was namelijk zo lief om dit boek naar mij op te sturen, vandaag vertel ik jullie daar meer over.

Algemene informatie

De Drakenprofetie is geschreven door Tui Sutherland. Het boek heeft 314 bladzijdes en is (in vertaling door Sofia Engelsman) uitgegeven door Gottmer Kinderboeken in september 2021.
De Drakenprofetie valt binnen het genre jeugd boeken en wordt verteld vanuit een auctoriaal perspectief. Het is het eerste deel in de Vleugels van Vuur serie.

In het boek volgen we Klei. Hij is een van de vijf uitverkoren draken om de Grote Oorlog te stoppen. Hij groeit op in een grot waar hij wordt voorbereid om een grote strijder te zijn, maar hij weet niet zo zeker of hij wel zo is.
Het liefst wil hij op zoek naar zijn familie, maar de wereld buiten de grot is groter en gevaarlijker dan dat hij voor ogen had.

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:
– Ontvoering
– Moord
– Mishandeling
– Geweld
– Marteling

Recensie
De Drakenprofetie komt een beetje langzaam op gang. Het boek bestaat uit drie delen en pas bij het tweede deel had ik het gevoel dat er vaart in kwam. Ik moet toegeven dat het tempo er dan lekker inzit en ik eigenlijk alleen maar door wilde lezen.
De personages, allemaal draken, want het boek gaat over draken, worden langzaam aan je voorgesteld en je leert de lore van de wereld steeds beter kennen. Aan het begin van het boek zit een soort legenda met de drakensoorten waar ik regelmatig naar terug heb gebladerd. Dat vond ik erg leuk, want ik waardeer extra informatie altijd. OH! En er zat een kaart in!

De banter van de drakenjongen onderling was erg leuk en ik was al snel groot fan van alle vijf de jongelingen. Ze bezitten allemaal hun eigen krachten die zich gedurende het boek verder ontwikkelde.

“Nou hij is wel een beetje een zonderling,’ merkte Glorie op. ‘Maar dat vinden we niet erg.’

De Drakenprofetie, Tui Sutherland

Het verhaal neemt vanaf het tweede deel een vogel (of draken) vlucht. Het werd zo spannend dat ik het boek niet neer wilde leggen. Er worden genoeg grapjes gemaakt die voor alle leeftijden leuk zijn en ik heb regelmatig hardop gelachen.

Wel denk ik dat het boek voor sommige kinderen een beetje té spannend kan worden. Er gaan draken dood in het boek, soms op een wijze waarvan ik dacht, oh, dit wordt wel met heel veel details beschreven. Dus mocht je denken ‘oh dit boek is misschien wel leuk voor mijn kind/kleinkind/eenanderkindofjezelf’ ga wel even na of ze dat wel trekken.

Ik zie vaak plottwists wel aankomen, maar ik heb twee keer het boek neer moeten leggen omdat ik iets gewoon niet zag aankomen. Vooral de epiloog was echt shooking. Het tweede deel verschijnt pas in 2022 en ik overweeg echt om de boeken in het Engels te lezen zodat ik gelijk verder kan.
Al met al heb ik erg genoten van de Drakenprofetie, het boek krijgt van mij dan ook vier koetjes 🐄🐄🐄🐄


So Long,
BillyJe kunt het boek hier bestellen
Bol.com
Of kopen bij de lokale boekhandel.

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *