Boekrecensies

Boekrecensie: Zout 🐄🐄🐄🐄

Ik ben op een soort missie om steeds meer Nederlandstalige boeken te lezen, dus toen ik Nora (NoraLeest) een tijd geleden met heel veel liefde over dit boek zag praten wist ik gewoon dat ik hem moest lezen. Vandaag vertel ik jullie daar meer over.

Algemene informatie

Zout is geschreven door Doreen Hendrikx. Het boek heeft 284 bladzijden en is uitgegeven door Pelckmans in april 2021. Zout valt binnen het genre Young Adult  en wordt verteld vanuit een personale verteller Het is een standalone.

In het boek volgen we Maud. Ze is 17 jaar oud en door haar beste vriend uitgedaagd om haar liefde voor eten te delen op instagram. Als haar account steeds meer volgers krijgt beginnen de cijfers én de comments steeds meer een obsessie voor haar te worden, totdat het misschien allemaal voor niets is geweest.

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:
– Eetstoornissen
– Fatfobie
– Zelfhaat
– Body-shaming
– Pesten
– Homofobie
– Dood van een ouder

Recensie
Nadat ik Zout uit had heb ik eerst even een paar minuten voor me uit gestaard, want waar ben ik eigenlijk zelf mee bezig? Zijn de cijfertjes, likes en volgers ook niet voor mij een soort van obsessie aan het worden? Kan ik het nog wel ergens anders over hebben dan mijn – soort van – Tiktok carrière?
Nu zou ik een hele analyse kunnen schrijven over mijn problemen met sociale media, maar dan wordt de recensie denk ik nogal lang.
Goed, het boek.
Zout is een boek dat met belangrijke thema’s dealt, maar op een toegankelijke manier. De druk van sociale media uitleggen door middel van een uitdaging tussen twee vrienden is een interessante invalshoek.

“Het leven wordt een stuk makkelijker als je beseft dat het eigenlijk niet zo veel voorstelt.”

– Doreen Hendrikx, Zout

Zout leest fijn weg, de hoofdstukken zijn niet al te lang, waardoor het tempo er lekker in ligt.
Het feit dat de personages niet altijd even slime keuzes maken zijn draagt aan bij de geloofwaardigheid van het boek, want pubers zijn soms ook gewoon vreselijk – naar elkaar, maar ook naar zichzelf.
Zout is een boek dat me vanaf de eerste pagina niet meer heeft losgelaten en zeker nog een tijdje in mijn hoofd zal blijven spoken, het boek krijgt van mij dan ook vier koetjes🐄🐄🐄🐄

Ik wil de uitgever heel erg bedanken voor het recensie exemplaar, ik heb er erg van genoten.

So Long,
Billy

Je kunt het boek hier bestellen
Libris
Of natuurlijk bij de lokale boekhandel.

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *