Filmrecensies

Film recensie: The Secret Garden (2020) ✰✰✰

Howdy!
Na twee weken niets van me te hebben laten horen ben ik weer terug met een nieuwe recensie! Afgelopen vrijdag had ik lekker een dagje vrij van werk en ben ik weer eens naar de film geweest. Dit keer koos ik voor The Secret Garden en vandaag wil ik jullie graag laten weten wat ik er van vond.

Informatie
The Secret Garden is een film uit 2020 en hij duurt 99 minuten. Onder de regie van Marc Munden heeft de film een score van 5.5 op IMDB gehaald. De film is voor zes jaar en ouder en draait momenteel nog in de bioscoop.

The Secret Garden verteld het verhaal van Mary, die na de dood van haar ouders bij haar oom in Engeland moet gaan wonen. Ze voelt zich daar een beetje eenzaam en door haar verwende karakter maakt ze niet snel vrienden met het personeel van het grote landhuis. Alles veranderd als ze een geheime tuin ontdekt die haar dichterbij haar neefje en overleden moeder brengt.

De cast bestaat onder andere uit:
Julie Walters, bekend van Harry Potter en Mamma Mia
Colin Firth, bekend van Mamma Mia, 1917 en The King’s speech
Amir Wilson, bekend van de Netflix serie Letter for the King
Aden Hayhurst
Dixie Egerickx

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:
– Dood van een ouder.
– Verwaarlozing door een ouder.

Recensie
Je euhm, ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik moet beginnen.
Vond ik de film leuk? Ja.
Vond ik de special effects goed? Ja.
Vond ik de film mega langdradig en was ik blij dat ie afgelopen was? Ja.

Mijn voornaamste “probleem” met The Secret Garden was het feit dat we voor de pauze nog niet eens die verdomde tuin gezien hadden. Het heet The Secret Garden, niet Mary is a freaking brat. Want oh, mijn, God. Wat vond ik Mary vervelend en onsympathiek. Ik snap dat het een beetje de bedoeling was en dat je haar later in de film wel leuk zou gaan vinden, maar dat gebeurden niet. Mary was erg verwaand en als dingen niet gingen zoals zij wilde werd ze boos en deed ze het toch, al werden haar vrienden daar de dupe van en bracht ze hen in situaties waar ze zich niet comfortabel voelde.
Aden Hayhurst, die Mary’s neefje Colin speelt, was voor mij de ster van de film. Ik vond zijn acteerwerk erg sterk en zijn personage maakte en fijne ontwikkeling door.

In alle eerlijkheid zat er ook niet echt een duidelijk verhaal in, pas op het einde werd alles een beetje duidelijk waardoor ik me de helft van de tijd afvroeg waar ik nou naar aan het kijken was. Ja okay, leuke tuin, waar is het verhaal?

Het feit dat het tot over de helft duurde voordat de film goed op gang kwam was voor mij echt een domper. Ik snap dat je de setting en personages wilt introduceren, maar het duurde voor mijn gevoel echt te lang. De film werd vooral gedragen door de “grote namen” die er inzitten en het wat oudere publiek zullen aantrekken. Nu zeg ik natuurlijk nooit nee tegen een film waar Julie Walters in zit, ik krijg nooit genoeg van Molly Weasley, maar voor mijn gevoel hing er te veel af van de bekendere acteurs.

Ik moet toegeven dat de film wel de moeite neemt om moeilijkere onderwerpen aan te snijden. De scenes waarin de kinderen het hebben over hun overleden ouders kwamen er binnen en ik heb een traantje moeten wegpinken. De soundtrack van de film heeft daar ook zeker aan bijgedragen, ik heb genoten van de muziek.

Nu heb ik het boek – geschreven door Frances Hodgon Burnett- waar de film op is gebaseerd, besteld in de hoop dat het hele verhaal me iets duidelijker word. Misschien vind ik Mary dan ook wat minder vervelend.

In conclusie was de film vermakelijk, mocht je nog een middagje weg willen – vooral met wat jongere kinderen – is het een leuke film om te zien. Zoek je diepgang in een verhaal en sterk acteerwerk raad ik je aan om verder te zoeken. Oh er zit nog wel een leuke hond in de film, dat was wel een goedmakertje.

Ik ben benieuwd of jullie deze film ook gezien hebben en wat jullie er van vonden, laat het me vooral weten!


So long,
Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *