Boekige Blogs

2021 releases waar ik naar uitkijk

Howdy!

Het nieuwe jaar is inmiddels goed begonnen, de eerste vier boeken heb ik al weer uit. Ik ben al hard onderweg om mijn gigantische lijst ongelezen boeken doen slinken. Nu heb ik dus een mega grote book buying ban – die ik héél misschien al een klein beetje heb verbroken – ik mag écht geen nieuwe boeken meer kopen want ik heb er zó veel. Maaarrrr ik heb een paar boeken die op mijn ‘stiekem toch wel’ lijstje staan, omdat ik er zo naar uitkijk. Vandaag wil ik die graag met jullie doorspreken.

One Last Stop
One Last Stop wordt beschreven als een queer Kate and Leopold door Casey McQuinston. In het boek verhuist de 23 jarige August naar New York met de laagste verwachtingen, een huis met te veel huisgenoten, een baan die ze alles behalve leuk vind en een dagelijkse metro trip die nét iets te lang duurt. Maar dan ontmoet ze Jane, een meisje die er uit ziet als een punk-rocker uit de jaren 70. Enigste probleem, ze is een punk-rocker uit de jaren 70 die vast zit in de 21ste eeuw…

Nu was het debut van McQuinston, Red White and Royal Blue – recensie vind je hier – een van mijn favoriete boeken van 2020, het bereikte de nummer 2 in mijn top 5 lijstje, dus ik kijk heeeel erg uit naar dit boek. Ik bedoel maar, het is gay en het gaat over tijd reizen?? Wat wil ik nog meer?
Ik heb mijn exemplaar al gereserveerd, 1 juni kan niet snel genoeg komen!


Heartstopper volume 4
Naast het lezen van boeken ben ik me ook steeds meer aan het verdiepen in Comics en Graphic novels. Een serie waar ik gek op ben is de Graphic novel serie Heartstopper. Een coming of age liefdes verhaal tussen twee jongens in Engeland. Het gaat over liefde, leven en alles ertussen in.
In dit vierde deel gaat het minder goed met Charlie, een van de twee hoofdpersonen, en weet Nick niet zo goed hoe hij hem moet helpen…

Het leuke aan deze boeken is dat ze geschreven én getekend zijn door dezelfde persoon, Alice Oseman heeft zooo veel liefde in deze boeken zitten! Het boek gaat verder over thema’s als mental illnesses, families die nét even anders zijn en super diverse personages!
Terwijl ik aan het kijken ben wanneer dit boek nou officieel verschijnt – 13 mei – zie ik de magische woorden. “which has now been optioned for television by See-Saw Films.”
Dus ik ga daar óók naar uitkijken, nog meer Nick en Charlie, maar dan op TV, yessss.

You’ll be the Dead of Me
In het najaar komt Karen M. McManus – mijn favoriete schrijfster – met haar vijfde boek, You’ll be the Dead of Me. Een Ferris Buellers’s Day Off achtige murder mystery. Drie totaal onbekende besluiten een dagje te spijbelen en raken betrokken bij een misdaad die ze niet kunnen oplossen zonder hun geheimen te onthullen, aan elkaar, maar ook aan zichzelf.
Nu is McManus mijn autobuy auteur. Ze kan het slechtste book óóit schrijven en nog zou ik het kopen. Ik heb dus extreem hoge verwachtingen voor dit boek, het is alleen zo jammer dat het nog tot december duurt voordat dit boek verschijnt….
Heb ik voor die tijd wel de tijd om Ferris Buellers eens te gaan kijken, want dat is zo’n klassieker die ik nog steeds niet gezien heb, en dan durf ik mezelf een John Hughes fan te noemen.

The Betrayed
The Betrayed van Kiera Cass – Nederlandse titel nog niet bekend – is het vervolg op De Beminde. Nu vond ik de Beminde écht een tegenvaller – iets met extreem domme keuzes van Hollis, de hoofdpersoon – maar het boek had een open einde en nu wil ik wél weten hoe het afloopt.
Ik haat het als boeken dat met me doen ahaha. Maar ik vond de middeleeuwen setting in het verhaal wél heel erg leuk en ik kijk dan misschien wel een klein beetje uit naar dit boek. Misschien is het de geschiedenis nerd in me, misschien het meisje met de voorliefde voor koning Jameson.
Ik hoop dat de Nederlandse vertaling – die ik van plan ben om te lezen omdat ik het eerste deel ook in het Nederlands heb – weer zo’n mooie cover heeft als de Beminde. De Engelse covers zijn zo strak, die van ons zijn zo veel leuker!
In juni weet ik hoe het verder gaat met Hollis, haar gebroken hart en de spanningen in het koninkrijk.

Dus dit zijn ze, de vier boeken die ik wel mag kopen! Gelukkig – of jammer genoeg – duurt het nog even voordat ze verschijnen, dus ik heb nog even om mijn lijstje in te korten en de Beminde te herlezen, misschien dat ik hem de tweede keer meer kan waarderen.

So Long,
Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *