Boekige Blogs

Boekrecensie: Monsters en Mislukte Superhelden 🐄 🐄 🐄  

We hebben er allemaal wel eens van gedroomd om een superheld te zijn, zelf lijkt onzichtbaarheid me wel wat, of de tijd kunnen still zetten, kan ik nóg meer lezen. Vandaag vertel ik jullie graag wat meer over een heerlijk superhelden boek.

Algemene informatie

Monsters en Mislukte Superhelden is geschreven door Bart de Wolf. Het boek heeft 128 bladzijden en is uitgegeven door Hamleybooks in 2022. Monsters en Mislukte Superhelden valt binnen het genre Middle Grade en wordt verteld uit auctoriaal perspectief.

In het boek volgen we Floris, die er al zijn hele leven van droomt om een superheld te zijn. Maar hij is inmiddels al dertien, dan had dat toch al lang gebeurd moeten zijn?

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:

  • Pesten
  • Ziekte van een familielid
  • Dood
  • Bloed
  • Geweld

Recensie
Ik lees steeds vaker een jeugdboek, ik heb het idee dat mensen soms niet doorhebben hoe prachtig deze kunnen zijn. Je hebt geen roman van 600 pagina’s nodig om een goed verhaal te kunnen vertellen, ik denk zelfs dat een jeugdboek vaak beter in staat is om een boodschap over te brengen.

Nu de dagen weer wat korter worden vind ik het heerlijk om lekker op de bank te kruipen met een spannend boek, vandaar dat ik ook heel veel zin had in Monsters en Mislukte Superhelden.
Het verhaal wordt niet geheel chronologisch verteld, wat ik altijd een effectieve manier vind om de lezer bij de les te houden. Een ‘wacht wat?’ gevoel zorgt er altijd voor dat ik door wil blijven lezen, want wat is ‘het voorval?’ Het boek telt langzaam af naar deze grote gebeurtenis, waardoor ik regelmatig dacht, ‘oh ik kan nog wel één hoofdstukje doen.’
Deze meeste van deze flash-forwards gebeuren door middel van krantenartikelen, ik vind het heerlijk als er moderne media bij wordt gehaald in een boek, waardoor je meer weet dat de hoofdpersoon. Je zou ze dan eigenlijk willen waarschuwen, ‘doe dat nou niiieeettt.’

“Later als ik groot ben, dan word ik een superheld. Het liefst wil ik dan kunnen vliegen.”

Bart de Wolf, Monsters en Mislukte Superhelden.

Wel wil ik er bij zeggen dat ik het boek té spannend vind voor een jeugdboek. Het verschilt natuurlijk per kind, maar ik ben bang dat hij voor de meeste te bloederig en eng wordt. Mocht je dus overwegen om deze aan te schaffen voor iemand, denk dat even na of ze daar klaar voor zijn / dat aankunnen.
Het is een boek dat vlot weg leest en vol zit met twists en plotwendingen, dus het is een fijn boek voor de donkere dagen.
Het boek krijgt van mij dan ook drie koetjes 🐄🐄🐄

Ik wil de uitgever heel erg bedanken voor het recensie exemplaar, ik heb er erg van genoten.

So Long,
Billy

Je kunt het boek hier bestellen
Bol.com
Of natuurlijk bij de lokale boekhandel.

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *