Filmrecensies

Film recensie: Godzilla vs Kong 🐄🐄

Howdy!
Nu de bioscopen weer open zijn werd het weer tijd om er lekker een middagje op uit te gaan. De VUE in Nijmegen is volledig vernieuwd, dus extra veel kijk plezier. Er zijn van die luxe stoelen waarin je zo lekker achterover in kunt leunen. Afgelopen week ben ik naar Godzilla vs Kong geweest en daar wil ik graag meer over vertellen.

Informatie
Godzilla vs Kong is een film uit 2021 en duurt een uur en 53 minuten. Onder regie van Adam Wingard heeft de film een score van 6.6 op IMDB gehaald. De film is voor 12 jaar en ouder en draait momenteel nog in de bioscoop.

In deze film neemt King Kong het op tegen Godzilla, want vuur bestrijd je met vuur? Maar er speelt meer, want er is een rede dat de twee titanen het met elkaar opnemen.

de cast bestaat onder andere uit:
Alexander Skarsgard (Big Little Lies, Zoolander 2, True Blood)
Millie Bobby Brown (bekend van Stranger Things)
Rebecca Hall (A Rainy Day in New York)
Kaylee Hottle in haar eerste rol
Eiza Gonzáles (Baby Driver, Alita Battle Angel)

Trigger warning voor de volgende onderwerpen:
– Geweld
– Dood (zonder te veel bloed)
– Harde geluiden
– Felle beelden

Recensie
Dus laat ik maar even met de deur in huis vallen, ik heb nog nooit een King Kong of Godzilla film gezien. Maar de trailer zag er leuk uit en gezien het feit ik een abbonement heb leek het me een prima idee om gewoon te gaan.
Nu werd de hele lore rond Kong en Godzilla redelijk uitgelegd, maar het was bij nader inzien toch handig geweest als ik er iets meer van gezien had. Misschien had ik de film dan ook een stukkie leuker gevonden. De man die achter mij zat – een groot Godzilla fan, liet hij me weten – vond de film geweldig.

Mijn voornaamste ergernis aan de film was het feit dat er weinig Godzilla vs. Kong was in een film getiteld Godzilla vs. Kong. Ik was zelf team Godzilla – want die kan namelijk op land en op water, wat gewoon een giga voordeel is – maar de gevechten tussen de twee titanen waren nogal anti-climactic.
Er was vooral veel onnodig gepraat en discussie waar ik al snel genoeg van had. Pas na de pauze werd er een beetje gevochten tussen Kong en Godzilla. Met de nadruk op een beetje, want daarna moest er weer veel gepraat worden.

In deze film zit een doof meisje, als alleen zij in beeld was ging het geluid van de film uit. Op deze manier beleefde de kijker hetzelfde als het meisje. Tevens communiceerde zij in gebarentaal met haar moeder, wat ik altijd gaaf vind om te zien.
Wat ik dan wel weer jammer vond is dat het om een oorspronkelijke bewoonster van het eiland van Kong ging, die heel nobel was geadopteerd door een witte vrouw nadat haar ouders waren omgekomen. Ik heb inmiddels een beetje genoeg van dat White Saviour gedoe die films kennelijk nog heel leuk vinden om te doen.
Oh en Milly Bobby Brown zit in deze film, was wel leuk. Al vond ik haar personage vooral erg vervelend en betweterig. Ze had ook nog heel cliché een beste vriend die wat aan de dikke kant was en nog even de zin ‘ik snap niets van vrouwen,’ zei.

Ik was regelmatig de draad kwijt in het verhaal, de hele reden dat Godzilla en Kong een hekel aan elkaar hebben was alles behalve logisch en extreem vaag. Als in, het sloeg echt nergens op. Maar je kunt niet altijd alles hebben.

De special effects in deze film waren wel uitstekend, Kong en Godzilla leken levensecht. Ik weet dat de film ook in 3D draait en ik heb een beetje spijt dat ik hem daar niet in gezien heb. Visueel gezien was de film echt een hoogstandje, qua verhaal viel hij erg tegen.

In conclusie, een zware tegenvaller, maar dat komt denk ik ook omdat ik de andere Kong en Godzilla films niet heb gezien. Een beetje mijn eigen schuld dat de film daarom ook maar twee koetjes krijgt. 🐄🐄

So Long,
Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *