Hebbedingetjes

Mijn leesplanner!

Howdy!
Begin oktober bestelde ik de Always Fully Booked leesplanner. Gisteren was het eindelijk zo ver en kon ik hem ophalen bij de Bruna – iets met import kosten – vandaag ga ik jullie er wat meer over vertellen.

Waar kocht ik de planner
Ik kocht deze planner bij Little Inklings Designs voor ongeveer 28 euro, er kwam ongeveer 10 euro bij voor de verzending – later nog het zelfde bedrag als import kosten, dit kon ik met de pin bij het afhaalpunt betalen – Dus ik betaalde totaal ongeveer 45/50 euro voor de planner. Een flink bedrag, maar ik ben er erg blij mee! Zeker omdat ik dacht dat de import kosten het dubbele zou zijn.
De planner is helaas uitverkocht, er is nog wel een kleinere variant, deze vind je hier.

Waarom kocht ik deze planner
Ik her-ontdekte vorig jaar dat ik lezen super leuk vind. Ik ben nog steeds super trots op het feit dat ik 52 boeken las. Ik wilde dat doorzetten en tegelijkertijd mijn gigantische TBR kleiner maken. Dus toen ik deze planner zag voorbij komen op instagram was ik meteen verliefd. Hij is zo mooi ingedeeld en er zitten zo veel leuke challenges in dat het voor mij de perfecte uitdaging was voor 2021!

De planner
Aan het begin van de planner zitten een aantal pagina’s waarin je persoonlijke informatie kunt invullen, het aantal boeken in je collectie -282- en het aantal ongelezen boeken in je collectie -182-. Verder is er een pagina voor je 2021 doelen. Nu doe ik niet aan goede voornemens, dus ik heb er voornamelijk doelen ingevuld voor mijn instagram – ik heb ergens de droom om 2500 volgers te halen – en het feit dat ik wat vaker naar buiten moet gaan.

Een van de dingen die ik het leukste vind is het feit dat er challenges in zitten. Onder andere de A – Z challenge, waarbij je een boek moet lezen die beginnen met die letters, iets wat ik zeker wil proberen.
Ook de andere challeges in de planner – zie foto – wil ik zeker proberen, ik denk dat ze ook goed met elkaar te combineren zijn, dus ik hoef niet voor elk hokje een boek te lezen.


Wat ik verder ook heel fijn aan de planner vind is de Reading Checklist. Er zitten zes bladzijdes in de planner waar je boeken kan opschrijven die je wil lezen. Ik gebruik hem zelf als een soort ongoing TBR. Ik heb alle boeken die ik dit jaar wil lezen in die lijst gezet zodat ik een goed overzicht heb. Daarnaast zit er een seriestracker in, daardoor heb ik een goed overzicht van welk boek uit een serie ik al wel gelezen heb en welke nog niet.
Ik las zondag het eerste boek van het jaar uit – tevens een boek uit een serie – en het was best wel satisfying om een hokje in te kleuren.
Daarnaast heeft de planner ruimte voor quotes, een wenslijst en een lijst voor 5 star reads – of koetjes, in mijn geval –


Tevens bevat de planner een volledige gedateerde agenda! Elke maand heeft een andere kleur en quote. Voor januari is dat ‘Words are the spells and books are the magic.’
Nu heb ik een hele fijne agenda voor school en werk, dus ik heb besloten om de leesplanner alleen te gebruiken voor lezen, mijn blog en instagram. Ik hou zo alles een beetje gescheiden en ik merk dat ik dat heel fijn vind. Ik kan mijn instagram zo ook een beetje vooruit plannen waardoor het voor mij makkelijker wordt om elke dag te posten. Aan het eind van de maand is er een kort overzicht over hoe je leesmaand ging. Wat was je favoriete boek, hoeveel pagina’s heb je gelezen? Ook is er ruimte voor een quote van de maand, iets wat ik erg leuk vind. Ik wil heel graag meer mooie quotes opschrijven.
Na drie maanden vind je een quarterly wrap-up, daarin kun je een overzicht invullen wat je favoriete van het moment zijn en hoe het met je doel gaat. Ik ben gek op overzicht, dus ik vind dat heerlijk.

Helemaal achterin de planner is er ruimte voor recensies. Je kunt hier invullen waar je kunt invullen waar het boek vandaan komt, in welk format je het boek hebt gelezen en wat je er van vond. Het is fijn om zo een kort overzicht te hebben van elk boek dat ik gelezen heb. Op moment van schrijven heb ik er één recensie in staan – maar het jaar is ook pas net begonnen –

Extra’s
Om de planner wat op te leuken – en omdat het me praktisch leek – heb ik een aantal stickers besteld bij DanishCraftQueen op Etsy. Ik heb de stickers besteld om bij te houden of ik op instagram heb geplaatst en of ik mijn tabletten wel heb genomen. Het zijn vooral dus de praktische stickers, maar omdat ik de planner naast het lezen ook gebruik voor het plannen van mijn blog en instagram is dat voor mij helemaal prima. De stickers zijn nog niet binnen – we zitten nog steeds in een pandemie – maar zodra ze er zijn zal ik hier een foto’tje plaatsen.

In conclusie ben ik super blij met de planner en ik kan niet wachten om hem op te vullen! Mocht je er meer over willen weten of een volledige flip-trough zien kun je hier vinden.

So Long,
Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

2 reacties

 • Joy

  Ohh deze planner ziet er zo fijn uit!! Ik heb spijt dat ik hem weeral gemist heb (vorig jaar ook 😩). Het ziet er een super handige én mooie planner uit!
  Alleen jammer van de importkosten die je erbij moest betalen, maar die had je vast al in je hoofd bij het bestellen.

  • Nina

   De planner is heel erg fijn!
   Super jammer dat je hem gemist hebt. Als het goed is gaat de 2022 planner in oktober in de verkoop!
   Ik had inderdaad wel in mijn achterhoofd dat ik import kosten moest betalen, ik dacht zelfs dat het het dubbele zou zijn, dus die vijftien euro viel nog mee 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *