Boekige Blogs

Leesdoel 2022

Howdy beste lezers!
De beste wensen voor het nieuwe jaar!

Nu was 2021 een uiterst goed leesjaar, de uiteindelijke oogst was 175 exemplaren, waarmee ik mijn leesdoel van 150 ruim voorbij ben gestoven. En ik dacht nog dat mijn originele doel van 115 onmogelijk te halen was.
Met het aanbreken van het nieuwe jaar is het ook tijd om een nieuw leesdoel op te stellen.

Dus beste lezer, voor 2022 heb ik mijn leesdoel vastgesteld op 175. Omdat ik dat in 2021 gehaald heb moet het zeker mogelijk zijn. Ik heb ergens de droom om de 200 aan te tikken, maar omdat dat wel een fikse uitdaging is blijft dat tussen ons, niet doorvertellen.

Nu heb ik naast het lezen van heel veel boeken er in 2021 ook extreem veel gekocht. Ik begon het jaar met 184 ongelezen boeken en eindigde het jaar met 154 ongelezen exemplaren. Wat betekent dat ik er tussendoor 70 heb bijgekocht – waarschijnlijk wel meer, want ik heb ook een redelijk aantal boeken weggedaan.
Nu is dat natuurlijk niet helemaal de bedoeling, want zo raakt mijn boekenkast wel erg snel gevuld. Ik wil mijzelf dan ook voornemen om in 2022 maar 22 boeken aan te schaffen – boeken die ik krijg van uitgevers of als cadeau zijn hiervan uitgesloten, want anders weet niemand meer wat ze me moeten geven met mijn verjaardag.
Mijzelf kennende wordt dat nog een redelijke uitdaging, maar ik heb sinds deze maand geen baan meer, dus het is ook alleen maar goed voor de portemonnee. Ik heb wel extra veel tijd om te lezen hahaha.

Als u een beetje kunt rekenen zou het dus technisch mogelijk zijn om het jaar te kunnen eindigen met 0 ongelezen boeken thuis. Een nobel streven, maar ik moet ook niet te veel druk op mezelf leggen, dus ik zal al uiterst tevreden zijn als ik bij volgende jaarwisseling nog 50 ongelezen boeken thuis heb. Kan ik ook wat vaker naar de bibliotheek, betaal ik anders voor niets voor.

Mocht nu nog willen weten wat ik de komende maand wil gaan lezen, check even mijn instagram. Vanaf februari zal ik weer proberen er een blogje over te tikken.

Kort samengevat
Leesdoel: 175
Maximale aankopen: 22
Aantal ongelezen boeken thuis: 154
Boeken uit eigen kast die ik wil lezen: 104
Wat vaker naar de bibliotheek: Zekers te weten

Nogmaals een gelukkig nieuwjaar.
Dat er maar vele mooie boeken gelezen mogen worden.

So long,

Billy


Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *