Filmrecensies

Film recensie: Interstellar (2014) ✰✰✰✰

Howdy !
Tot mijn grote vreugd zijn de bioscopen sinds begin juni weer open. Ik ben een grote film liefhebber dus ik kon mijn geluk niet op toen ik eindelijk weer in de zaal met het grote scherm zat. Om mijn liefde voor films een beetje betaalbaar te houden heb ik sinds november 2018 een abonnement bij de VUE. Sinds ik in Nijmegen woon en de bioscoop vijf minuten bij me vandaan is ga ik soms wel twee tot drie keer per week.

VUE heeft de komende tijd een super leuke actie waarbij ze oudere klassiekers opnieuw op het grote scherm laten zien. De kaartjes zijn voor deze voorstellingen ook super leuk geprijsd, ze zijn nu, zonder abonnement, maar 8 euro per stuk!

Ik heb de afgelopen tijd voornamelijk films bewonderd die ik al eens gezien heb,
Toen ik zag dat Interstellar weer draaide wist ik meteen dat ik deze Science Fiction heel graag in de bioscoop wilde bewonderen. Ik heb een grote liefde voor films die zich in de ruimte afspelen, dus het verbaasde me zelfs een beetje dat ik deze film nog niet gezien heb.

Informatie
Interstellar is een film uit 2014 en hij duurt 163 minuten. Onder de regie van Christopher Nolan heeft de film een 8,6 gehaald op IMDB. De film is voor twaalf jaar en ouder.

In de film is de wereld kapot gegaan door toedoen van de mensheid. Een groep ontdekkingsreizigers gaan in het heelal opzoek naar een plek waar de mensheid zich kan settelen. Maar er is haast geboden, want het eten op aarde raakt steeds sneller op….
De cast bestaat onder andere uit Matthew Mccaunghey, Anne Hathaway, Jessica Chastain en Casey Affleck

Trigger warnings voor de volgende onderwerpen:
– Dood van een kind.
– Dood van een ouder.
– Verdrinking.
– Verwaarlozing door een ouder.

Recensie
Interstellar is een spannende film die diep ingaat op het probleem dat opgelost moet worden, een nieuwe plek vinden voor de aardbewoners. Ik vond het prettig dat de kijker wordt meegenomen in het doel van de reis waardoor de urgentie van de missie echt duidelijk werd. Het duurde voor mijn gevoel wel een beetje lang, want pas na de pauze vertrok de hoofdrolspeler naar de ruimte, iets waar ik juist heel erg naar uit keek.
De special effects waren erg prettig om te zien, deze waren ook wetenschappelijk accuraat -zo ver mijn kennis gaat- want als ik me ergens aan kan irriteren zijn dat explosies in de ruimte met heel veel geluid. Cause there is no sound in space.
Ik vond de film erg spannend en ik zat regelmatig op het randje van de stoel, omdat ik zo graag wilde weten hoe het verder ging. Het acteerwerk was uitstekend, vooral Anne Hathaway was erg sterk. David Gyasi was een fijne verassing en ik vond zijn werk ook echt goed, ik hoop snel meer van zijn werk te kunnen bewonderen.

In conclusie vond ik het een leuke film met een goed verhaal en een prettige cast. De film krijgt van mij dan ook 4 sterren

Ik ben benieuwd of jullie deze film ook gezien hebben en wat jullie er van vonden, laat het me vooral weten! Mocht je hem willen kijken, vanaf 1 augustus is hij op Netflix te bewonderen.

So long,
Billy

Howdy! Ik ben Billy, een vierentwintig jaar jonge geschiedenis student die dol is op lezen, het drinken van thee en het kijken van films.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *